[Update III] Liverpool bevestigt overstap Gravenberch naar Premier League

door Brent Tomassen 135

Bron The Athletic

[Update III] Liverpool bevestigt overstap Gravenberch naar Premier League

door Brent Tomassen 135

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Liverpool en Bayern München zijn in gesprek over een definitieve transfer van Ryan Gravenberch, zo meldt The Athletic. De oud-Ajacied verliet Amsterdam vorig jaar zomer voor München en kan nu alweer overstappen naar de Premier League.

Er wordt al een tijdje gesproken over de interesse van Liverpool in de middenvelder, maar woensdag veranderde de situatie naar verluidt. 'Hoewel een deal nog niet dichtbij is - en er geen garantie is dat dit zal gebeuren - bespreken beide clubs hun respectievelijke waarderingen', schrijft het Engelse medium woensdagavond.

Als Liverpool denkt dat Gravenberch financieel haalbaar is, dan wordt verwacht dat zij 'binnenkort een formeel bod zullen doen' op de middenvelder. Volgens The Athletic wordt er aangenomen dat de oud-Ajacied Liverpool verkiest boven andere potentiële clubs. Manchester United is een van de geïnteresseerde clubs, maar zij geven momenteel de voorkeur aan Sofyan Amrabat.

'Bayern München bereid te luisteren naar de aanbiedingen voor Gravenberch'

Bayern München is ondertussen bereid te luisteren naar de aanbiedingen voor Gravenberch, maar elke uitgaande transfer is tegelijkertijd ook afhankelijk van het binnenhalen van een vervanger. Als de Nederlandse middenvelder Duitsland achter zich laat, dan wil Bayern wel een vervanger binnenhalen op het middenveld.

Update - 21.50 uur (30 augustus 2023) - 'Bayern eist ongeveer 30 miljoen euro voor Gravenberch; oud-Ajacied wil vertrekken'

Bayern München eist ongeveer dertig miljoen euro voor Ryan Gravenberch, zo meldt Florian Plettenberg woensdagavond. De Duitsers onderhandelen momenteel met Liverpool over een transfer van de oud-Ajacied. Volgens Plettenberg wil de Engelse club hem 'zeker' overnemen van Bayern. Er is nog geen overeenkomst tussen Liverpool en Gravenberch. 'De gesprekken zullen doorgaan zodra de clubs een akkoord hebben bereikt', schrijft de Duitse journalist. Plettenberg weet in ieder geval te melden dat Gravenberch bij Bayern heeft aangegeven dat hij de club nu wil verlaten.

Update II - 22.15 uur (31 augustus) - 'Liverpool en Bayern akkoord over transfer Gravenberch'

Liverpool heeft met Bayern München een akkoord bereikt over de transfer van Ryan Gravenberch. Dat meldt David Ornstein, journalist van The Athletic. Ornstein meldt dat Liverpool veertig miljoen euro betaalt voor de oud-Ajacied. Gravenberch zal bij Liverpool een contract voor meerdere jaren tekenen. Donderdagavond vliegt Gravenberch naar Liverpool, waar hij vrijdag zijn medische keuring zal ondergaan.

Update III - 23.05 uur (1 september) - Liverpool bevestigt overstap Gravenberch naar Premier League

Ryan Gravenberch vervolgt zijn loopbaan definitief bij Liverpool, zo heeft de Engelse topclub via de eigen kanalen bekendgemaakt. De middenvelder komt over van Bayern München en heeft via X laten weten het een eer te vinden om te tekenen voor zijn nieuwe werkgever. 'Blij om te tekenen voor deze geweldige club. Ik kan niet wachten om te beginnen', schrijft hij.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.