[Update II] Van de Beek neemt afscheid van ManU; transfer naar Girona nabij

door Bart Veenstra 240

Bron Fabrizio Romano / Voetbal International

[Update II] Van de Beek neemt afscheid van ManU; transfer naar Girona nabij

door Bart Veenstra 240

Bron Fabrizio Romano / Voetbal International

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek is dicht bij een overgang naar Girona, zo schrijft transferjournalist Fabrizio Romano zaterdag via X. Van de Beek, nu nog eigendom van Manchester United, moet er met de Spaanse club nog wel uitkomen over zijn persoonlijke voorwaarden. Manchester United zal naar verluidt een bedrag ontvangen dat geheel afhankelijk is van variabelen.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Girona zal volgens Voetbal International een vaste transfersom betalen van een half miljoen euro, maar afhankelijk van de wedstrijden die Van de Beek komend seizoen speelt bij de Champions League-deelnemer, zal er een bedrag worden overgemaakt naar Engeland. Romano schrijft dat dit bedrag vier à vijf miljoen euro zal bedragen. Bij het behalen van andere prestaties kan dit nog verder oplopen tot tien à vijftien miljoen euro.

Bij Girona kan Van de Beek opnieuw gaan samenspelen met Daley Blind. Het duo bereikte in 2019 nog de halve finale van de Champions League met Ajax. Gabriël Misehouy lijkt zich na zijn transfervrije vertrek bij de Amsterdamse club ook bij het tweetal te voegen. In de zomer van 2020 vertrok Van de Beek voor zo'n veertig miljoen euro naar Manchester United. In totaal kwam hij 62 maal in actie voor The Red Devils. Hierin was hij goed voor twee goals en twee assists.

Terugkeer bij Ajax?

In mei sprak Ajax TV met de middenvelder en daarin werd ook een mogelijke terugkeer bij de Amsterdammers besproken. Van de Beek sloot dit toentertijd niet uit, al leek hij niet te rekenen op een terugkeer op korte termijn. 'Nou, waarom niet? Ajax is altijd een bijzondere plek voor mij geweest, dus dat sluiten we zeker niet uit. Het is een bijzondere club voor mij.'

De zaakwaarnemer van Van de Beek, Guido Albers, bevestigde niet lang daarna dat een snelle terugkeer in de Nederlandse hoofdstad voorlopig uitgesloten is. 'Donny wil niet in de Premier League blijven, ook omdat United dat niet wil. Hij moet terug naar een club die goed voetbal speelt. Hij gaat in ieder geval niet terug naar Ajax. Mijn voorkeur was om in Spanje, Italië of Frankrijk te kijken. Als ik hem in Spanje of Italië zou krijgen, dan zou dat fantastisch zijn. Bij een club waar hij op 'tien' gaat spelen zoals hij bij Ajax ook heeft gespeeld.'

Update - 11.15 uur (zondag 7 juli 2024) - 'Girona betaalt kleine miljoen euro voor Van de Beek, bedrag kan door bonussen oplopen'

Girona zal Manchester United een vaste transfersom van minder dan één miljoen euro betalen voor Donny van de Beek, zo meldt Fabrizio Romano zondag. Het bedrag dat de Catalaanse club overmaakt kan in de toekomst omhoogschieten richting de vier of vijf miljoen euro door bonussen op basis van gespeelde wedstrijden. Daarnaast zal de Engelse grootmacht een doorverkoopclausule bedingen in het contract. Naar verwachting wordt de transfer van de ex-Ajacied de komende dagen afgerond.

Update II - 11.55 uur (10 juli 2024) - Van de Beek neemt afscheid van ManU; transfer naar Girona nabij

Donny van de Beek heeft middels een post op Instagram afscheid genomen van Manchester United en de fans van de Engelse club. Van de Beek stond de afgelopen vier seizoenen onder contract bij Manchester United, maar een basisplaats veroveren deed hij niet.

Van de Beek gaat nu spelen bij het Spaanse Girona FC. De Catalanen betalen een transfersom van 500.000 euro, al kan die transfersom middels bonussen nog oplopen tot maximaal 15 miljoen euro, zo schrijft transferjournalist Fabrizio Romano op X.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.