[Update II] Girona bevestigt komst van transfervrije Misehouy

door Bart Veenstra 168

Bron Fabrizio Romano, Voetbal International

[Update II] Girona bevestigt komst van transfervrije Misehouy

door Bart Veenstra 168

Bron Fabrizio Romano, Voetbal International

Laatst geüpdatet

Gabriël Misehouy gaat een contract tekenen bij Girona, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano op X. Het voormalige Ajax-talent verkiest de Spaanse club, waar oud-Ajacied Daley Blind onder contract staat, boven onder meer het Franse LOSC Lille.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Het contract van Misehouy liep deze zomer af bij Ajax. Na lange onderhandelingen tussen het kamp van de jongeling en de clubleiding werd de stekker er uiteindelijk uitgetrokken, want beide partijen kwamen niet tot een akkoord, zoals Ajax Showtime eerder scheef in een reconstructie.

Misehouy stond in de Ajax' jeugdopleiding te boeken als een heel groot talent. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding en het leek een kwestie voor tijd dat de jongeling zich mocht gaan laten zien in de hoofdmacht, maar het is niet zover gekomen. De stroeve onderhandelingen zetten een streep door de langverwachte doorbraak van Misehouy bij Ajax.

Volgens Voetbal International gaat Misehouy bij Girona een contract tekenen voor vijf seizoenen. De Spaanse club was al langere tijd concreet in de markt voor de handtekening van de middenvelder. 'Vanwege zijn transfervrije status had Misehouy de keuze uit een aantal clubs, waaronder van het Franse Lille', klinkt het.

Misehouy: 'Niet het einde dat ik me had voorgesteld'

Eerder schreef Misehouy dat het een lastig besluit was om te vertrekken bij Ajax. ''Het was een moeilijke beslissing, maar moeilijke beslissingen horen bij het leven', aldus het talent. 'Ik wil alle trainers, spelers en stafleden bedanken die een rol hebben gespeeld in mijn ontwikkeling als speler en persoon. Ik ben dankbaar voor alle mooie herinneringen die ik in al die jaren heb mogen maken. Ik kwam hier als een kleine en vertrok als een jonge man.'

'Dit is niet het einde dat ik me had voorgesteld. Maar alles verloopt volgens zijn (God, red.) plan, niet het mijne', vervolgde Misehouy zijn dankwoord. 'Ondanks alles wil ik mijn familie en de mensen die mij steunen bedanken, ik zal mijn uiterste best doen om jullie trots te maken. Tot snel..'

Update - 12.55 uur (9 juli 2024) -  'Misehouy doorstaat medische keuring en is bijna speler van Girona'

Gabriël Misehouy mag zich bijna speler van Girona noemen. De voormalig Ajacied heeft zijn medische keuring bij de Spaanse club met succes doorstaan, zo meldt transferjournalist Fabrizio Romano via X. De aanvallende middenvelder komt transfervrij over van Ajax en zal vermoedelijk voor vijf jaar tekenen bij de club uit Catalonië.

Update - 09.10 uur (10 juli 2024) - Girona bevestigt komst van transfervrije Misehouy

Girona heeft de komst van de transfervrije Gabriël Misehouy bevestigd. De oud-Ajacied heeft in Catalonië een contract tot medio 2028 getekend, zo valt te lezen via de officiële kanalen van de Spaanse club.


Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.