Romano: 'Frankfurt gaat koopoptie Van de Beek niet lichten'

door Roemer Smid 149

Bron Fabrizio Romano

Romano: 'Frankfurt gaat koopoptie Van de Beek niet lichten'

door Roemer Smid 149

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Eintracht Frankfurt gaat de koopoptie in de huurovereenkomst van Donny van de Beek niet lichten, zo meldt Fabrizio Romano maandag op X. De 26-jarige Nederlander werd in de winterse transferperiode gehuurd van Manchester United en wist de Duitse club niet genoeg te overtuigen voor een langer dienstverband. Eerder werd in Duitsland ook al geschreven dat Eintracht Frankfurt de koopoptie niet zou lichten.

Van de Beek kwam tot slechts zeven wedstrijden in de Bundesliga sinds zijn overstap. Hij maakte hierin geen goals en gaf geen assists. De middenvelder had een koopoptie ter waarde van elf miljoen euro in zijn huurovereenkomst met Frankfurt staan. De transfersom kon door bonussen zelfs oplopen tot veertien miljoen euro. De koopoptie werd niet gelicht en volgens Romano mag Van de Beek komende zomer definitief vertrekken bij United.

Bij Ajax staat Van de Beek jaren te boek als een enorm talent. De middenvelder doorloopt de jeugdopleiding van de Amsterdamse club en maakt op 4 juli 2015 zijn debuut voor de hoofdmacht. Tijdens het seizoen 2017/18 verovert Van de Beek een basisplaats. Zijn echte doorbraak komt echter in het seizoen erna. In 2018/2019 maakt de middenvelder, samen met het hele team van Ajax, furore in de Champions League door als underdogs de halve finale te bereiken. Van de Beek speelt goed en in oktober 2019 maakt het France Football zelfs bekend dat de Nederlander is genomineerd voor de Ballon d'Or. Van de Beek eindigt als 28ste in de verkiezing.

Carrière na Ajax 

Op 19 september 2020 tekent Van de Beek voor circa 40 miljoen euro bij de Engelse gigant Manchester United. Na een goed debuut, waarin hij weet te scoren, komt Van de Beek snel op de bank terecht. Na een mislukt avontuur bij Everton lijkt er een hoopvolle periode voor de middenvelder in aantocht: oud-trainer Erik ten Hag wordt aangesteld als hoofdcoach bij Manchester United. Maar ook ander de Tukker moet Van de Beek het doen met een plek op de bank. Na een wederom mislukt avontuur bij Frankfurt lijkt de tijd van de Nederlander bij Manchester United erop te zitten en kan de 26-jarige Van de Beek op zoek naar een geschikte club om zijn carrière een nieuw leven in te blazen.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.