Terugkeer Van de Beek afgelopen winter besproken bij Ajax; middenvelder werd niet gezien als versterking

door Wessel Kroon 213

Bron Ajax Showtime

Terugkeer Van de Beek afgelopen winter besproken bij Ajax; middenvelder werd niet gezien als versterking

door Wessel Kroon 213

Bron Ajax Showtime

Een terugkeer van Donny van de Beek is afgelopen zomer en winter besproken binnen Ajax, maar de club zag de oud-Ajacied destijds niet als een versterking. Eerder op maandag meldde het Duitse Fussball.News dat Eintracht Frankfurt de koopoptie in het huurcontract van Van de Beek niet gaat lichten en dus werden de geruchten over een eventuele terugkeer van de middenvelder bij Ajax aangewakkerd.

Van de Beek speelt momenteel dus op huurbasis bij Eintracht Frankfurt, maar staat nog tot medio 2025 onder contract bij Manchester United. De Engelse grootmacht nam Van de Beek in 2020 voor zo’n veertig miljoen euro over van Ajax. Sindsdien heeft de middenvelder nog niet weten te overtuigen. Van de Beek belandde al gauw op een zijspoor bij The Red Devils en werd eerder ook al uitgeleend aan Everton. Het lijkt er nu dan ook op dat Manchester United hem na dit seizoen wil verkopen.

Eintracht Frankfurt is een van de kandidaten om Van de Beek over te nemen van Manchester United. De Duitse club heeft een koopoptie in het huurcontract, maar ook bij Eintracht Frankfurt moet de middenvelder het voornamelijk doen met korte invalbeurten. Het lijkt er daarom niet op dat die koopoptie gelicht gaat worden. Momenteel zit Ajax mager in de aanvallende middenvelders en Van de Beek is een gerespecteerd oud-speler van de club. Om die reden hopen sommige supporters op een terugkeer, maar vooralsnog lijkt dit niet te gaan gebeuren.

Van de Beek bij Ajax en Manchester United

Van de Beek is een oude bekende van Ajax. Tussen 2016 en 2020 speelde hij maar liefst 175 wedstrijden in het shirt van de Amsterdammers. In die 175 wedstrijden was hij goed voor 41 doelpunten en 34 assists. Bij Manchester United was hij tot nu toe goed voor 62 duels, waarin hij tweemaal het net wist te vinden en twee keer een assist wist te verzorgen.

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.