[Update II] 'Manchester United en Bayern München naderen elkaar in De Ligt-deal'

door Jesse ter Haar 225

Bron Fabrizio Romano

[Update II] 'Manchester United en Bayern München naderen elkaar in De Ligt-deal'

door Jesse ter Haar 225

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Een overstap van Matthijs de Ligt naar Manchester United is weer een stap dichterbij gekomen. De centrumverdediger van Bayern München en Oranje heeft bijna een akkoord bereikt met de Engelse grootmacht op persoonlijke voorwaarden, zo meldt transferjournalist Fabrizio Romano zondagochtend op X. De oud-Ajacied wil de stap naar de Premier League maar al te graag maken.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Manchester United is volgens Romano vol vertrouwen dat het de deal snel zal afronden. De Ligt zou tegenover zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta duidelijk hebben gemaakt dat alleen prioriteit geeft aan de club van trainer Erik ten Hag. Naast dat er bijna een akkoord is bereikt op persoonlijke voorwaarden, zijn er ook gesprekken gaande over de bonussen in het contract.

Eerder deze week kwam via de Duitse journalist Florian Plettenberg naar buiten dat Bayern München minimaal vijftig miljoen euro plus bonussen wil overhouden aan de Nederlandse verdediger. Echter had Manchester United op dat moment nog geen officieel bod gedaan op de 24-jarige De Ligt. Zaakwaarnemer Pimenta is in direct contact met The Red Devils om de deal te beklonken.

Ten Hag hoopt op hereniging met De Ligt

Naar verluidt heeft Manchester United De Ligt een contractvoorstel gedaan voor vijf seizoenen. De Nederlander staat in Zuid-Duitsland nog tot de zomer van 2027 onder contract. Ten Hag, met wie De Ligt al succesvol samenwerkte bij Ajax, heeft al meermaals telefonisch contact gehad met de mandekker. De voormalig succestrainer van de Amsterdammers heeft de komst van de centrumverdediger als topprioriteit bestempeld.

De Ligt, die Ajax in 2019 verliet voor Juventus, kwam in de zomer van 2022 naar Bayern München. In zijn eerste seizoen met Der Rekordmeister won hij meteen de Bundesliga. Afgelopen jaar werd Bayer Leverkusen kampioen en maakte het zodoende een einde aan de hegemonie van Bayern München. De Ligt was tijdens het afgelopen seizoen niet altijd basisspeler in het elftal van de vertrokken trainer Thomas Tuchel. Bij Manchester United hoopt de Oranje-international meer aan spelen toe te komen.

Update - 14.20 uur (zondag 7 juli) - 'De Ligt geeft Manchester United groen licht, ook Zirkzee persoonlijk rond'

Matthijs de Ligt heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Manchester United, zo weet Fabrizio Romano te melden op X. De oud-Ajacied en Oranje-international heeft, net als Bologna-spits Joshua Zirkzee, gesproken met Erik ten Hag en hopen dat hun overstap spoedig wordt afgerond. Nu alle salarissen en commissies vastgesteld zijn, is het aan Manchester United om eruit te komen met Bayern München en Bologna.

Update II - 15.00 uur (donderdag 11 juli) - 'Manchester United en Bayern München naderen elkaar in De Ligt-deal'

Manchester United en Bayern München naderen elkaar in een overeenkomst over Matthijs de Ligt, zo schrijft Fabrizio Romano donderdagmiddag op X. De mandekker was al persoonlijk akkoord met de club van hoofdtrainer Erik ten Hag, maar beide clubs moesten elkaar nog zien te vinden. De laatste plooien zijn nog niet gladgestreken, maar een akkoord lijkt nu slechts nog een kwestie van tijd. Bayern München zet in op een bedrag van vijftig miljoen euro voor de oud-Ajacied en Manchester United hoopt daaraan te voldoen middels een constructie met bonussen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.