UEFA-voorzitter Ceferin zet in op WK 2030 in Spanje en Portugal

door Jesse ter Haar 37

Bron Voetbal International

UEFA-voorzitter Ceferin zet in op WK 2030 in Spanje en Portugal

door Jesse ter Haar 37

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, weet het zeker: het WK van 2030 zal plaatsvinden in Spanje en Portugal. Hij ziet de combinatie van landen als een ideale bestemming om het eindtoernooi plaats te laten vinden, al lijkt dat nog allesbehalve zeker.

Maandag begon het international congres Football Talks, waarbij ook Ceferin - zij het via een videoverbinding - aan het woord kwam. 'Ik weet zeker dat het WK 2030 in Spanje en Portugal zal worden gespeeld', citeert Voetbal International hem. 'Dit bid gaat winnen en we gaan er alles aan doen om deze landen te helpen. Ze zijn gepassioneerd, ademen voetbal en beschikken over een goede infrastructuur.'

De daadwerkelijke keuze waar het WK zal worden gespeeld, vindt voorlopig nog niet plaats. Pas in mei 2024 zal de FIFA bepalen in welk land het WK van 2030 plaats zal hebben. Niet alleen Spanje en Portugal, maar ook Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay hopen het toernooi als geheel te organiseren. De vier landen dienden gezamenlijk een bid in.

Voordat er keuzes moeten worden gemaakt over het WK van 2030, heeft eerst het WK van 2022 plaats. Vanaf november mag het Nederlands elftal zijn krachten tonen tijdens het prestigieuze toernooi, waarbij het in de groepsfase is verbonden aan Senegal, Ecuador en Qatar. De eerste wedstrijd van Oranje is op 21 november. Dan speelt het om 17.00 uur tegen Senegal.

Denk jij dat Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt maakt? Zet in en ontvang liefst 8,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties