UEFA bevestigt toewijzing Final Four Nations League aan Nederland

door Bart Veenstra 11

Bron UEFA, Voetbal International

UEFA bevestigt toewijzing Final Four Nations League aan Nederland

door Bart Veenstra 11

Bron UEFA, Voetbal International

Laatst geüpdatet

De UEFA heeft bevestigd dat Nederland definitief de gastheer is van de Final Four van de Nations League. De finaleronde wordt in juni van het volgende kalenderjaar gespeeld. De wedstrijden vinden plaats in Enschede en Rotterdam.

Naast Nederland hebben ook Spanje, Kroatië en Italië zich weten te plaatsen voor de finaleronde van de Nations League. De Johan Cruijff ArenA en het Philips Stadion vielen af als mogelijke locaties voor de wedstrijden, aangezien er in die periode concerten zijn. Dat laatste meldt Voetbal International.

Het Nederlands elftal speelt de halve finale (14 of 15 juni) in De Kuip. In dat stadion vind ook de finale plaats (18 juni). Pas bij de loting zal bekend worden welk land Nederland treft in de halve finale. Die loting vindt in januari plaats.

Oranje heeft zich voor de tweede keer in zijn historie weten te plaatsen voor de Final Four van de Nations League. Tijdens de eerste editie - in 2019 - bereikte Nederland de finale. In die eindstrijd werd toen verloren van Portugal. In 2021 won Frankrijk de Nations League.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Qatar wint. Check snel hoe het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.