Tete draait 'geweldig seizoen' bij Fulham: 'Misschien heeft niet iedereen dat gezien'

door Timo Suur 21

Bron Viaplay

Tete draait 'geweldig seizoen' bij Fulham: 'Misschien heeft niet iedereen dat gezien'

door Timo Suur 21

Bron Viaplay

Laatst geüpdatet

Kenny Tete leeft nuchter toe naar het moment dat de definitieve selectie van het Nederlands elftal wordt bekendgemaakt. De voormalig speler van Ajax zit in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman, maar hij heeft nog geen idee of hij wordt opgeroepen voor de Nations League. Op woensdag 14 juni wacht voor het Nederlands elftal de halve finale tegen Kroatië.

‘Ik heb geen idee of ik erbij zit', reageert Tete voor de camera bij Viaplay. De scenario's voor de rechtsachter zijn helder. 'Of ik zit erbij of ik ga lekker op vakantie. Zo nuchter sta ik erin.’ De verdediger beaamt dat hij een geweldig seizoen draait bij Fulham. 'Misschien heeft niet iedereen dat gezien. Ik respecteer de keuzes die worden gemaakt. Ik blijf mijn best doen. Als dat niet voor het Nederlands elftal is, dan is dat wel voor mijn familie. Ik hoop dat ik erbij zit, maar als dat niet het geval is, ga ik lekker op vakantie. Ik heb een geweldig seizoen gehad.’

In maart behoorde Tete niet tot de defintieve selectie van bondscoach Ronald Koeman en dit kwam hard aan bij de verdediger. 'Ik heb er twee jaar niet bijgezeten en dan hoop je toch stiekem dat dat deze keer wel zo is. Het voelt, grof gezegd, alsof er een beetje met je balletjes wordt gespeeld aan einde van de rit', vertelde Tete destijds. Hij is niet van plan om hier nu nog een keer iets over te zeggen. ‘Ik denk dat ik daar niet weer iets over moet zeggen toch’, zegt de oud-Ajacied met een knipoog.

Keuzes voor Koeman

Er staat een lastige keuze te wachten voor Koeman met betrekking tot de positie van Tete. In de voorselectie zijn ook Denzel Dumfries en Lutsharel Geertruida opgeroepen. Beide verdedigers draaien net als Tete een uitstekend seizoen bij hun club en dus zal de bondscoach een moeilijke beslissing moeten maken. De verwachting is dat er twee rechtsachters opgeroepen zullen worden voor de Nations League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.