Tete niet in selectie Oranje: 'Voelt, grof gezegd, alsof er een beetje met balletjes wordt gespeeld'

door Bart Veenstra 25

Bron Ziggo Sport

Tete niet in selectie Oranje: 'Voelt, grof gezegd, alsof er een beetje met balletjes wordt gespeeld'

door Bart Veenstra 25

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Kenny Tete baalt er enorm van dat hij niet behoort tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De rechtsback werd al twee jaar niet geselecteerd voor Oranje, al behoorde hij onlangs wel tot de voorlopige selectie van bondscoach Ronald Koeman. Vrijdag bleek echter dat hij niet is opgenomen in de definitieve selectie.

'Ik was zeker teleurgesteld', reageert Tete bij Ziggo Sport. 'Ik heb er twee jaar niet bijgezeten en dan hoop je toch stiekem dat dat deze keer wel zo is. Het voelt, grof gezegd, alsof er een beetje met je balletjes wordt gespeeld aan einde van de rit.'

Tete weet dat de knop om moet, want met Fulham hoopt hij het seizoen op een mooie manier af te sluiten. 'Het is jammer. Maar ik moet door. Ik kan niets meer doen. Ik weet wat ik kan. Blijkbaar was het niet genoeg. Maar dan kun je me net zo goed niet in de voorselectie zetten.

Oranje maakt zich op voor kwalificatie EK 2024

Het Nederlands elftal speelt in deze interlandperiode twee EK-kwalificatiewedstrijden. Aankomende vrijdag gaat Oranje op bezoek bij Frankrijk, waarna volgende week maandag een thuiswedstrijd tegen Gibraltar wacht. Namens Ajax behoren Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Jurriën Timber tot de Oranje-selectie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.