Ten Hag baalt van nieuwe blessure Martínez: 'Hij is teleurgesteld, maar zal sterker terugkeren'

door Jon van Dam 9

Ten Hag baalt van nieuwe blessure Martínez: 'Hij is teleurgesteld, maar zal sterker terugkeren'

door Jon van Dam 9

Erik ten Hag baalt van het feit dat Lisandro Martínez opnieuw een blessure heeft opgelopen. De verdediger van Manchester United liep in het gewonnen duel met West Ham United een knieblessure op na een botsing met Vladimir Coufal.

'Natuurlijk is het een tegenvaller, Licha was pas net terug', begint Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar de Premier League-wedstrijd tegen Aston Villa. 'Je ziet wat hij bijdraagt aan het team als hij weer meedoet. Los van zijn technische kwaliteiten, is hij ook met zijn mentaliteit van waarde voor het team. Dit is een grote tegenvaller voor Licha.'

De Argentijnse mandekker keerde onlangs nog terug van een voetblessure die hem bijna de gehele eerste seizoenshelft aan de kant hield. In januari kwam Martínez in actie tijdens de duels met Tottenham Hotspur, Newport County, Wolverhampton Wanderers en West Ham United. Tegen de laatstgenoemde club ging het echter wederom fout. De oud-Ajacied lijkt de komende acht weken niet te kunnen uitkomen voor Manchester United.

'We hebben genoeg centrale verdedigers in onze selectie'

Ten Hag geeft aan dat hij het volste vertrouwen heeft in een nieuwe comeback van zijn speler. 'Hij is erg teleurgesteld, maar hij is een strijder. Hij zal sterker terugkeren. We denken dat hij voor het einde van het seizoen nog zijn rentree kan maken.' Ook vindt Ten Hag dat er genoeg opties zijn om Martínez' blessure intern op te vangen. 'We hebben genoeg opties. We hebben goede centrale verdedigers in onze selectie. Luke (Shaw, red.) kan er ook spelen, dus ik vertrouw erop dat we door kunnen gaan met ons proces. De andere spelers die op die positie kunnen spelen, zijn ook goede spelers en halen een hoog niveau. Het is nu aan hen om het te laten zien.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.