Seedorf voorgedragen als commissaris bij de KNVB

door Bart Veenstra 48

Bron KNVB

Seedorf voorgedragen als commissaris bij de KNVB

door Bart Veenstra 48

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Clarence Seedorf wordt door de Raad van Commissarissen Betaald Voetbal van de KNVB voorgedragen als commissaris. Dat meldt de Nederlandse voetbalbond woensdagmiddag via de eigen kanalen. Binnen de RvC was een vacature ontstaan na het vertrek van Han Berger. Laatstgenoemde is voetbaltechnisch adviseur bij de KNVB geworden.

Op 27 juni vindt er een Algemene Vergadering Voetbal plaats en tijdens dat evenement worden de leden van de RvC benoemd. Seedorf is blij met zijn aanstaande kans. 'Ik dank de KNVB en de RvC voor het vertrouwen en de waardering. Als commissaris kan ik mijn kennis en ervaring delen met mijn collega’s binnen de KNVB met als doel positief bij te dragen aan het spel waar we allemaal zoveel van houden.'

Albers blij met Seedorf in de RvC van de KNVB

Jan Albers, de huidig voorzitter van de RvC van de KNVB, is blij dat Seedorf straks commissaris bij de Nederlandse voetbalbond wordt. 'Het is mooi om te zien dat oud-spelers van grote naam zich willen inzetten voor het Nederlandse voetbal. Zijn eerste prioriteit binnen de RvC ligt natuurlijk op het voetbaltechnische vlak. We kennen Clarence echter niet alleen als een geweldige speler, maar ook als een maatschappelijk betrokken mens, iemand die verder kijkt dan alleen zijn eigen wereld. Juist in een rol als commissaris is dat erg waardevol. We kijken uit naar de samenwerking met Clarence.'

Seedorf won in zijn carrière als voetballer liefst vier keer de Champions League. De eerste keer dat hij het Europese toernooi won, was in 1995 met Ajax. De middenvelder kwam verder 87 keer uit voor het Nederlands elftal. Met Oranje speelde hij drie EK's en op één WK. Later was Seedorf onder meer coach van Kameroen en AC Milan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.