'Schöne voert gesprekken met NEC over vervolg carrière; stoppen is ook mogelijkheid'

door Bart Veenstra 59

Bron De Gelderlander

'Schöne voert gesprekken met NEC over vervolg carrière; stoppen is ook mogelijkheid'

door Bart Veenstra 59

Bron De Gelderlander

Lasse Schöne praat met NEC over zijn toekomst, zo meldt De Gelderlander donderdagmiddag. De Nijmeegse club verlengde eerder de contracten van Koki Ogawa, Brayann Pereira en Calvin Verdonk, maar de toekomst van Schöne is vooralsnog ongewis.

De inmiddels 37-jarige Schöne beschikt bij NEC over een aflopend contract en bovendien kan hij niet altijd meer rekenen op een basisplaats bij NEC. Bij de club uit Gelderland is Schöne bezig aan zijn tweede periode. Eerder stond hij er tussen 2008 en 2012 onder contract, waarna hij de overstap kon maken naar Ajax.

Na een succesvolle periode in Amsterdamse dienst vertrok Schöne in de zomer van 2019 naar het Italiaanse Genoa. Daarna speelde hij nog kort voor sc Heerenveen, om in 2021 terug te keren bij NEC. Schöne had lang een basisplaats in Nijmegen, maar dit seizoen krijgt Mees Hoedemakers de voorkeur van trainer Rogier Meijer.

Schöne en NEC hebben inmiddels met elkaar gesproken. Later dit seizoen gaan ze nog eens met elkaar om tafel om een eventueel vervolg van zijn actieve voetbalcarrière te bespreken. De Deense middenvelder neemt ook het beëindigen van zijn loopbaan in overweging.

Schone weet dat voetbalpensioen dichterbij komt

Onlangs liet Schöne tegenover ESPN nog weten dat zijn voetbalpensioen dichterbij komt. 'Ik heb daar nog geen beslissing over genomen', zei hij in aanloop naar het duel met Ajax van vorige maand. De Deen heeft nog altijd plezier in het voetbal en dus hangt een vervolg van zijn carrière af van zijn lichaam. 'Mijn lichaam doet het nog goed en kan het nog aan. Dat dit jaar of volgend jaar de laatste is, dat is wel duidelijk. Maar op een gegeven moment moet je er wel een punt achter zetten. Ik zet er het liefst een punt achter als ik nog voorop kan lopen.'

Schöne was onlangs invaller tijdens het uitduel met Ajax en in die wedstrijd was hij belangrijk voor NEC. De Deen gaf de assist op de gelijkmaker van Rober Gonzalez in de 95e minuut. Hierdoor verspeelde Ajax twee belangrijke punten in de strijd om de Europese plaatsen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.