Schöne: 'Niet dat wij heel veel creëerden, maar Ajax ook niet'

door Bart Veenstra 20

Bron ESPN

Bron ESPN

Lasse Schöne is tevreden met het gelijkspel van zijn club NEC tegen Ajax. Zondagmiddag speelden beide ploegen tegen elkaar in Nijmegen en in De Goffert werd het uiteindelijk een 1-1 gelijkspel.

Ajax had voor rust meerdere kansen om op een ruime voorsprong te komen, maar de Amsterdammers lieten dat na. Bij rust stond het slechts 0-1 en zodoende bleef NEC in de wedstrijd. Vlak na rust viel de gelijkmaker en daarna werd er niet meer gescoord. 'Een puntje tegen Ajax is wel lekker', zegt Schöne tegenover ESPN. 'Het is niet dat we heel veel creëerden, maar zij ook niet. We zaten er goed op in de tweede helft. Ik denk wel dat het verdiend is.'

De Deense oud-speler van Ajax moet toegeven dat het in de eerste helft niet liep bij NEC en dat de Nijmegenaren in die fase van de wedstrijd goed zijn weggekomen. 'In de eerste helft hadden we wel problemen. Ze hebben veel variatie en allemaal goed spelers. We zakten misschien iets te snel in.'

NEC speelt haast iedere wedstrijd gelijk

NEC is blij met het gelijkspel, al kan de club uit Nijmegen inmiddels wel door het leven als FC Gelijkspel. Het was alweer het negende gelijkspel van dit seizoen en dus hoopt Schöne dat er snel meer wedstrijden gewonnen worden. 'We hebben genoeg gelijkgespeeld. We hebben hier veel punten laten liggen, maar dit is een lekker begin van het jaar', weet Schöne, die een mooi streven heeft richting het einde van dit seizoen. 'Europese play-offs? Daar willen we wel naar toe ja.'

In aanloop naar het duel tussen NEC en Ajax sprak Ajax Showtime uitgebreid met Schöne. In dat interview ging de oud-Ajacied in op het seizoen van NEC, Jasper Cillessen, de vorm van Ajax, het vertrek van Daley Blind en de kritiek op Alfred Schreuder en technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. Het interview is hier nog eens te lezen.