Schmidt ziet Ajax als de terechte kampioen: 'Maar het was niet onmogelijk voor ons'

door Jesse ter Haar 61

Bron PSV TV

Schmidt ziet Ajax als de terechte kampioen: 'Maar het was niet onmogelijk voor ons'

door Jesse ter Haar 61

Bron PSV TV

Laatst geüpdatet

Roger Schmidt is ondanks het mislopen van het kampioenschap tevreden over zijn periode bij PSV. De trainer moest de titel aan Ajax laten en kan na afloop van het seizoen alleen maar concluderen dat de Amsterdammers zich de terechte kampioen van de Eredivisie mogen noemen.

'Helaas hebben we de titel niet kunnen pakken', aldus de Duitse oefenmeester in gesprek met PSV TV. 'Dat had dit seizoen helemaal compleet gemaakt, maar we hebben er alles aan gedaan. Ajax heeft een sterk team en uiteindelijk hebben zij twee punten meer dan wij. Maar 81 punten is veel. Als ik kijk naar de afgelopen twee seizoenen, dan hebben de spelers het goed gedaan. Daarom denk ik dat we tevreden kunnen zijn.'

Wel knaagt het bij Schmidt dat hij het landskampioenschap uiteindelijk misliep. 'Het is natuurlijk lastig om naast de beker en de supercup ook de titel te winnen. Maar het was niet onmogelijk voor ons dit seizoen. Uiteindelijk hebben we twee punten minder dan Ajax. Als je terugkijkt, zijn er natuurlijk momenten waarvan je denkt dat je onnodig punten hebt verspeeld. Maar dat moet je accepteren. Wie na 34 wedstrijden bovenaan staat, is de verdiende kampioen. We willen niet klagen, want we hebben ons best gedaan.'

De titelrace tussen Ajax en PSV

Ajax werd uiteindelijk met 83 punten de winnaar van het Eredivisie-seizoen 2021/2022, gevolgd door PSV met 81 punten. Het gat tijdens de laatste speelronde was al vier punten, waardoor de uitwedstrijd tegen Vitesse alleen nog meer om de eer ging. De Amsterdammers werden een speelronde eerder kampioen door in eigen huis met 5-0 van sc Heerenveen te winnen.

Enkele dagen daarvoor vond de Super Sunday nog plaats in de Eredivisie. Ajax ging op bezoek bij AZ, terwijl PSV een uitwedstrijd tegen Feyenoord speelde. Ajax speelde met 2-2 gelijk, waardoor er nog even hoop was in Eindhoven. De ploeg van Schmidt bleek zelf echter ook niet in staat om te winnen. Feyenoord hield PSV op 2-2 in De Kuip. Hierdoor werd Ajax - sc Heerenveen de kampioenswedstrijd voor het team van Erik ten Hag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties