Schmidt feliciteert Ajax: 'In een competitie met Ajax heel lastig om kampioen te worden'

door Bart Veenstra 77

Bron NOS

Schmidt feliciteert Ajax: 'In een competitie met Ajax heel lastig om kampioen te worden'

door Bart Veenstra 77

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Roger Schmidt heeft Ajax gefeliciteerd met de landstitel. De vertrekkend trainer van PSV is trots op het seizoen van zijn elftal en weet dat het in een competitie met Ajax heel lastig wordt om kampioen te worden.

'Nee, het is geen teleurstelling', begint Schmidt zijn verhaal bij de NOS. 'Het lag niet meer in onze handen. Ajax is een heel goed team, ze hebben hun kwaliteit laten zien. Gefeliciteerd aan Ajax', toont de Duitse trainer zich een sportief verliezer.

Schmidt kijkt, ondanks de tweede plaats, terug op een goed seizoen met PSV. 'Je moet realistisch zijn. Als je in een competitie zit met Ajax, is het heel lastig om kampioen te worden. We hebben ons best gedaan en hebben veel punten gepakt. Maar dat geldt ook voor Ajax. We hebben wat pech gehad, misschien was er meer mogelijk geweest. Maar we hebben ze tot het einde uitgedaagd. Ajax heeft de beste voorwaarden om kampioen te worden, wij zitten niet op dat niveau. Toch hebben we een goed seizoen gehad, ik ben trots op de spelers.'

Schmidt trots op periode bij PSV

Na twee seizoenen vertrekt Schmidt nu bij PSV. Hij gaat zeer waarschijnlijk aan de slag bij SL Benfica. 'Ik heb mij hier altijd goed gevoeld en ben trots dat ik twee jaar onderdeel ben geweest van PSV. Het is een geweldige club. Het was een moeilijke tijd met corona, maar de laatste maanden - en zeker in de bekerfinale - hadden we geweldige momenten. Ik zag hoe groot de club is, hoe speciaal de club is en de traditie van deze club. Dat neem ik met mij mee.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.