Schmidt is furieus: 'Als je de punten optelt, staan wij eerste en Ajax tweede'

door Jesse ter Haar 284

Bron ESPN

Bron ESPN

Roger Schmidt is witheet na het 2-2 gelijkspel van PSV op bezoek bij Feyenoord. De club uit Eindhoven leek een 1-2 zege uit het vuur te slepen, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf Feyenoord in de absolute slotfase een omstreden penalty. De oefenmeester voelt zich niet voor het eerst benadeeld en is van mening dat PSV aan kop had gestaan zonder de arbitrale dwalingen.

'Het was een hele goede wedstrijd, die uiteindelijk is beslist door de scheidsrechter', begint Schmidt nog op een rustige toon in gesprek met ESPN. 'Het was niet mogelijk en ook niet nodig om in contact met hem te komen. Er zijn zes scheidsrechters in het spel die niet in staat zijn om in de 95ste minuut van een beslissende wedstrijd de juiste beslissing te maken. Dat is voor mij ongelooflijk.'

Volgens de trainer is het overigens niet voor het eerst dat er in het nadeel van PSV een foute beslissing wordt genomen. 'Het was zo bij de ongelooflijke beslissing in de wedstrijd tegen Ajax en vandaag weer. Als je de punten optelt, staan wij eerste en Ajax tweede. Ik weet dat fouten gebeuren, dat is normaal in het voetbal, maar als je de VAR hebt en je niet zelf gaat kijken… De VAR weet niet wat een handsbal is. Als je in de 95ste minuut niet gaat kijken, kan ik dat niet begrijpen.'

Voordat de penalty werd gegeven, hield Schmidt geen rekening meer met puntenverlies. 'We speelden een topwedstrijd. Vooral in de eerste helft controleerden we de wedstrijd en konden we meer scoren. We vochten in de tweede helft. Ze zetten druk en hadden meer opties op de bank. Uiteindelijk was het goed genoeg om deze wedstrijd te winnen. Zonder de foute beslissing op het einde was het voor mij een duidelijke zege.'

PSV laat na in te lopen op Ajax

Eerder op de zondag verloor Ajax punten door met 2-2 gelijk te spelen tegen AZ. Het was voor PSV de uitgelezen kans om de titelstrijd weer écht spannend te maken, maar die kans pakten ze uiteindelijk niet. 'We hebben ons best gedaan. Het had een hele goede dag voor ons kunnen zijn, omdat we terug in de race hadden kunnen zijn. Maar helaas was de laatste beslissing slecht.'