Sanogo vertrekt naar Qingdao Red Lions

door Jari Perridon 39

Bron Voetbal International

Sanogo vertrekt naar Qingdao Red Lions

door Jari Perridon 39

Bron Voetbal International

Oud-Ajacied Yaya Sanogo heeft een transfer gemaakt. De Franse spits heeft een contract getekend bij het Chinese Qingdao Red Lions. Die ploeg komt uit op het tweede niveau in China. Met dit nieuws komt Voetbal International op maandagmiddag.

Sanogo tekent in China een contract tot aan het einde van dit jaar. De 31-jarige spits stond onder contract bij Huddersfield Town tot en met mei 2021. De spits liep in Engeland uit zijn contract en zocht ruim anderhalf jaar naar een nieuw onderkomen. In januari 2023 tekende Sanogo bij FC Urartu, een club die actief is in Armenië. Ruim een jaar later kiest de Fransman voor een avontuur in China bij Qingdao Red Lions.

Sanogo speelde in de jeugdopleiding van zowel Auxerre als Arsenal. Door de Londenaren werd hij verhuurd aan Crystal Palace en Ajax, maar beide huurperiodes bleken geen succes. De Franse spits vervolgde zijn carrière bij Charlton Athletic, Toulouse, Huddersfield Town, FC Urartu en nu dus Qingdao Red Lions.

Sanogo bij Ajax

In de zomer van 2015 tekende Sanogo een contract bij Ajax dat hem huurde van Arsenal. De Fransman kwam maar weinig in actie dat seizoen. Hij moest het doen met schaarse invalbeurten en kwam zodoende maar tot zes optredens in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Hierin wist hij één assist te geven. Een halfjaar na het aantrekken van Sanago mocht hij alweer vertrekken van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.