Reiziger roept zes Ajacieden op voor Jong Oranje

door Bram Bark 8

Reiziger roept zes Ajacieden op voor Jong Oranje

door Bram Bark 8

Laatst geüpdatet

Micheal Reiziger heeft zes Ajax-spelers opgeroepen voor Jong Oranje. De trainer die met Jong Ajax kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie heeft Brian Brobbey, Youri Baas (verhuurd aan NEC), Jorrel Hato, Devyne Rensch, Anass Salah-Eddine en Kenneth Taylor opgenomen in de selectie voor de duels met Jong Moldavië en Jong Noord-Macedonië.

Brobbey maakte deel uit van de voorselectie van het grote Oranje, maar kreeg door bondscoach Ronald Koeman geen plekje toegewezen in de definitieve selectie. De spits is zodoende beschikbaar voor Jong Oranje. Ook A-internationals Taylor en Rensch komen uit voor de ploeg van Reiziger. Verder hebben Salah-Eddine, Jorrel Hato en Baas een plekje in de selectie bemachtigd.

Voor Reiziger gaan dit zijn eerste wedstrijden worden als trainer van Jong Oranje. De oud-Ajacied maakte vorig seizoen nog deel uit van de staf van Ajax 1. Het was bekend dat de trainer graag op eigen benen wilde staan. Met zijn nieuwe baan als bondscoach van het Nederlands elftal O21 krijgt Reiziger die kans.

Oud-Ajacieden in de selectie

Buiten het feit dat de bondscoach een oud-Ajacied is zitten er ook een aantal spelers in de selectie met een verleden in Amsterdam. Youri Regeer, Ryan Gravenberch en Sontje Hansen maken deel uit van de selectie. Regeer vertrok onlangs naar FC Twente. Ajax heeft naar verluidt wel een terugkoopoptie bedongen. Van Gravenberch is het nog de vraag of hij aanlsuit als speler van Bayern München of van Liverpool. Hansen heeft deze zomer Ajax verlaten om bij NEC te gaan voetballen.

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.