'Ajax kan Regeer voor vast bedrag terugkopen van FC Twente'

door Jon van Dam 46

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax kan Regeer voor vast bedrag terugkopen van FC Twente'

door Jon van Dam 46

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de mogelijkheid om Youri Regeer voor 4.5 miljoen euro terug te kopen van FC Twente. Dat meldt Johan Inan van het Algemeen Dagblad. De middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan, verliet Ajax deze zomer voor een avontuur in Enschede.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat verkocht Regeer begin juni voor een bedrag van 900.000 euro aan FC Twente. Omdat hij in de 20-jarige speler een veelbelovend talent ziet, nam hij in de onderhandelingen met FC Twente een terugkoopclausule op in het contract. Het Algemeen Dagblad schrijft dat Mislintat zichzelf en Ajax ingedekt heeft voor 'een mogelijke stormachtige ontwikkeling' van Regeer. Dit soort constructies zijn bij de topclubs in Engeland veel gebruikelijker.

Volgens het Algemeen Dagblad hebben zulke terugkoopclausules vaak vijfmaal de waarde van de verkoopprijs. Gezien de 900.000 euro die FC Twente aan de Amsterdammers betaalde, zal de terugkoopprijs dus 4.5 miljoen euro zijn. Regeer heeft bij FC Twente nog een contract tot de zomer van 2027.

Regeer debuteerde aan het eind van het seizoen 2021/22 onder Erik Ten Hag bij Ajax 1. Het lukte het jeugdproduct niet om een vaste basisplaats te krijgen in de hoofdmacht. Regeer speelde daarom voornamelijk in Jong Ajax. In het seizoen 2022/23 kwam Regeer 26 keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin wist hij eenmaal het net te vinden en gaf hij vier assists.

Regeer nog niet onomstreden in Enschede

In het huidige seizoen moet Regeer het voorlopig doen met invalbeurten bij FC Twente. De verdediger annex middenvelder speelde tot dusver zeven officiële wedstrijden voor de Tukkers, waarvan hij er een mocht beginnen als basisspeler in de uitwedstrijd tegen FC Riga. Donderdagavond moet FC Twente het zonder Regeer doen tegen Fenerbahçe. De speler kreeg in de heenwedstrijd in Istanbul, die Twente met 5-1 verloor, vlak voor rust een rode kaart.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.