'Redan gaat voor derde huuravontuur in Nederland'

door Gino Haverkamp 25

Bron De Telegraaf

'Redan gaat voor derde huuravontuur in Nederland'

door Gino Haverkamp 25

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Daishawn Redan speelt het aankomende seizoen op huurbasis bij FC Utrecht, zo meldt De Telegraaf. Volgens dat medium heeft de club uit de gelijknamige stad al een akkoord bereikt met Hertha BSC over een huurtransfer van de oud-Ajacied.

Redan wordt in principe voor een jaar gehuurd door FC Utrecht, maar in het huurcontract staat wel een koopoptie. Deze week doorloopt de spits de medische keuring. Naar verwachting sluit hij zich deze week aan bij de selectie.

Voor Redan zou het de derde huurperiode in Nederland worden. In de tweede helft van het seizoen 2019/20 kwam de aanvaller uit voor FC Groningen, maar daar kwam hij nooit tot wasdom wegens het vroegtijdig stoppen van de competitie door de coronapandemie. Vorig seizoen scoorde Redan zes keer in 26 duels voor PEC Zwolle. Met die club degradeerde hij naar de Keuken Kampioen Divisie.

Via Chelsea naar Duitsland

Redan heeft een verleden bij Ajax, al speelde hij nooit in het eerste elftal. Tussen 2008 en 2017 doorliep hij de Amsterdamse jeugdopleiding, alvorens hij voor een avontuur bij Chelsea koos. Daar brak hij echrer nooit door, waarna hij in de zomer van 2019 naar Hertha BSC in Berlijn trok. Voor die club kwam hij niet verder dan acht duels in het eerste elftal. Scoren deed hij niet.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.