Pulisic fit genoeg om met Verenigde Staten in actie te komen tegen Nederland

door Jesse ter Haar 2

Bron USSF

Pulisic fit genoeg om met Verenigde Staten in actie te komen tegen Nederland

door Jesse ter Haar 2

Bron USSF

Laatst geüpdatet

Christian Pulisic is fit genoeg om zaterdag tegen Nederland te spelen, zo laat de voetbalbond van de Verenigde Staten weten via Twitter. De sterspeler van de komende tegenstander van het Nederlands elftal is voldoende hersteld van een bekkenkneuzing.

Dinsdag scoorde de speler van Chelsea nog een belangrijke goal voor de Verenigde Staten, waardoor het land won van Iran en zich wist te plaatsen voor de achtste finale van het WK. Als nummer twee van Groep B werden de Amerikanen vervolgens automatisch gekoppeld aan Nederland, de nummer één van Groep A.

Bij het maken van het doelpunt kwam Pulisic echter vervelend in botsing met de goalie van Iran, wat hem dus een kneuzing aan zijn bekken opleverde. Hij maakte de eerste helft nog af, maar liet zich in de rust wisselen. Vrijwel meteen gingen de alarmbellen af en was het wel of niet meespelen van Pulisic tegen Oranje een onderwerp van gesprek.

Pulisic twijfelde geen moment

De aanvaller zelf twijfelde geen moment over zijn beschikbaarheid voor de wedstrijd tegen Nederland. 'Ik ben zo trots op mijn jongens. Ik zal er klaar voor zijn zaterdag, je hoeft je geen zorgen te maken', sprak hij. Zaterdag om 16.00 uur treffen Nederland en de Verenigde Staten elkaar op het WK. Tijdens de ontmoeting staat er een plek in de kwartfinale op het spel.

Win vijftig keer je inzet terug als Nederland wint van de Verenigde Staten. Alleen voor nieuwe spelers!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.