PSV huurt Hoever voor één seizoen; geen optie tot koop bedongen

door Bas Velzel 72

Bron PSV

PSV huurt Hoever voor één seizoen; geen optie tot koop bedongen

door Bas Velzel 72

Bron PSV

Laatst geüpdatet

Ki-Jana Hoever is aankomend seizoen speler van PSV. De Eindhovenaren huren de 20-jarige verdediger voor één seizoen van het Engelse Wolverhampton Wanderers. De verdediger is op zoek naar speeltijd en hoopt dat in Eindhoven te gaan krijgen.

Eerder deze maand verscheen er in Engeland nog berichtgeving over interesse van Ajax in Hoever, maar dat lijkt nooit van de grond te zijn gekomen. PSV heeft snel doorgepakt en wist de transfer van de oud-Ajacied snel af te ronden. PSV wilde zelf graag een huur met optie tot koop maar daar waren de Wolves niet van gediend. ‘Zij hebben nog maar kort geleden een fikse transfersom voor Ki-Jana betaald’, aldus Directeur Voetbalzaken van PSV John de Jong via de officiële kanalen.

‘Toen PSV zich meldde was ik al enthousiast en na een gesprek met de trainer Ruud van Nistelrooij was het voor mij duidelijk dat ik hier wil gaan spelen’, laat Hoever weten via de kanalen. ‘Ik ben hartstikke blij dat nu hier ben.’

Ajax-jeugd

Hoever speelde in de jeugd bij Ajax, maar vertrok in 2018 uit Amsterdam. De verdediger koos voor een avontuur bij Liverpool. Dat liep uiteindelijk niet zoals verwacht en maakte hij de overstap naar Wolverhampton Wanderers. Daar kon Hoever zijn potentie niet volledig waarmaken en via die weg keert hij nu terug naar de Nederlandse velden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.