Wolves-clubwatcher ziet Hoever bij Ajax passen: ‘Het op balbezit georiënteerde spel past bij hem’

door Bas Velzel 84

Bron VoetbalPrimeur

Wolves-clubwatcher ziet Hoever bij Ajax passen: ‘Het op balbezit georiënteerde spel past bij hem’

door Bas Velzel 84

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Ki-Jana Hoever staat op de radar van zowel Ajax als PSV. De Eindhovenaren zijn vooral concreet in de interesse voor de oud-Ajacied. Clubwatcher van Wolverhampton Wanderers Alex Dicken is van mening dat een terugkeer naar Nederland goed zou zijn voor zijn ontwikkeling en dat zowel de speelstijl van Ajax als die van PSV hem ligt.

‘Ik ben niet heel erg verrast van de interesse, omdat Hoever een goede speler is die in potentie een hoog plafond heeft’, aldus Dicken tegen VoetbalPrimeur. ‘Slechts een paar Nederlandse clubs zijn aantrekkelijk voor Hoever, Ajax en PSV vallen daar onder.’ Vanuit de Premier League terugkeren naar de Eredivisie ziet de clubwatcher van Wolves als een stap terug, maar zou wel goed uit kunnen pakken voor Hoever. ‘Hij zou defensief iets minder worden getest. Ook het op balbezit georiënteerde spel van Ajax en PSV past bij hem.’

Hoever koos voor avontuur in Engeland

Hoever verliet Ajax in 2018 voor een avontuur in Engeland. De verdediger koos voor een avontuur bij Liverpool en maakte daarna de overstap naar de Wolves. ‘Hij werd gezien als een speler met potentie, dat is nog steeds zo, maar de meeste mensen zullen het eens zijn dat Hoever het niet zo goed heeft gedaan als verwacht.’ Des te reden dat Dicken denkt dat Wolves open staat voor een transfer, mits de juiste aanbieding komt. ‘Ze zullen ongeveer het aankoopbedrag terug willen, zo'n tien miljoen.’

Zowel Ajax als PSV hebben interesse in de 20-jarige Hoever. Hoewel de interesse van Ajax nog op de achtergrond lijkt te blijven, zet PSV concrete stappen om Hoever binnen te hengelen. De gesprekken zijn al gestart door PSV, al is het nog niet geheel bekend in welk stadium die zich bevinden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.