Promes vertrekt bij Spartak Moskou na aflopen contract

door Jesse ter Haar 36

Bron Spartak Moskou

Promes vertrekt bij Spartak Moskou na aflopen contract

door Jesse ter Haar 36

Bron Spartak Moskou

Laatst geüpdatet

Quincy Promes is niet langer speler van Spartak Moskou, zo maakt de club bekend via de eigen website. Wegens zijn veroordeling en hechtenis in Dubai kon de aanvaller al maandenlang niet meedoen met de club uit Rusland en dus ziet de clubleiding zich genoodzaakt afscheid te nemen van de oud-Ajacied.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

'Quincy Promes miste het tweede deel van het seizoen volledig vanwege persoonlijke redenen, waardoor hij na het wintertrainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten niet kon terugkeren naar Rusland', zo brengt men naar buiten via de clubkanalen. Wegens een overtreding in Dubai kwam Promes vast te zitten en inmiddels is hij in afwachting van eventuele uitlevering naar Nederland.

'Helaas zijn deze omstandigheden nog steeds van kracht en in dit stadium is het niet mogelijk om te praten over de hervatting van Quincy's optreden bij de club', gaat het statement van Spartak Moskou dan ook verder. 'Spartak hoopt dat de partijen in de toekomst op deze kwestie kunnen terugkomen.'

In februari werd Promes veroordeeld tot een celstraf van zes jaar wegens betrokkenheid bij internationale drugshandel. Daarnaast kreeg hij eerder al een gevangenisstraf van anderhalf jaar opgelegd wegens het steken van zijn neef in zijn knie. Omdat Promes toentertijd in Rusland verbleef echter, werd de voormalig international niet uitgeleverd. Rusland heeft immers geen uitleveringsverdrag met Nederland.

Promes in Dubai

Eerder dit jaar reisde Promes met Spartak Moskou echter af naar Dubai. Daar werd hij opgepakt voor een ongeval in die stad en sindsdien kon en mocht hij het land niet meer verlaten. Promes - die tussen de zomer van 2019 en de winter van 2021 bij Ajax speelde - kwam in de gevangenis terecht in Dubai, maar die mocht hij inmiddels verlaten. Het is nu wachten tot er een keuze wordt gemaakt over het wel of niet uitleveren van de aanvaller aan Nederland.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.