Petev: 'Genoegen om tegen een van de grootste voetbalinstituten van de wereld te mogen spelen'

door Bart Veenstra 28

Bron Voetbal International

Petev: 'Genoegen om tegen een van de grootste voetbalinstituten van de wereld te mogen spelen'

door Bart Veenstra 28

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ludogorets Razgrad-trainer Ivaylo Petev heeft zich tijdens de persconferentie in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Ajax lovend uitgesproken over de Amsterdamse club. De oefenmeester noemt Ajax de op één na grootste tegenstander die hij in zijn trainerscarrière is tegengekomen, zo citeert Voetbal International.

'We hebben het genoegen om tegen een van de grootste voetbalinstituten in Europa en van de wereld te mogen spelen', zegt Petev. 'Ajax heeft de voetbalwereld heel veel mooie spelers bezorgd. Het is voor ons een heel mooi moment om ons met hen te meten. We zijn er klaar voor, daarvan ben ik honderd procent zeker. Het belangrijkste is dat we echt als een team gaan spelen.'

De trainer van de Bulgaarse topclub verwacht een 'geweldig spektakel' en hoopt dat zijn ploeg zijn voetballende kwaliteiten kan gaan tonen. 'Ajax is van een ander niveau dan onze vorige tegenstanders. Na de Franse nationale ploeg is Ajax voor mij de beste tegenstander die ik ben tegengekomen in mijn trainerscarrière', zegt de voormalig bondscoach van Bulgarije.

'Ajax team met veel individuele kwaliteiten'

Petev noemt Ajax een team met 'veel individuele kwaliteiten'. 'Het wordt zeker niet eenvoudig voor ons. Ik heb al veel wedstrijden van Ajax gezien. We willen het hen moeilijk maken', zegt de trainer, die al met Sergio Padt (voormalig jeugdspeler van Ajax en ex-doelman van FC Groningen) en met Aslak Witry (voormalig AZ) sprak over Ajax. 'Alle informatie over Ajax is nu welkom. Het belangrijkste blijft dat we ons aan het strijdplan houden en onze emoties onder controle kunnen houden.'

Het heenduel met Ludogorets Razgrad begint donderdagavond om 20.00 uur. De return wordt volgende week donderdag 31 augustus in de Johan Cruijff ArenA gespeeld. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League, terwijl de verliezer 'degradeert' naar de groepsfase van de Conference League.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.