Oud-Ajacied Enoh ziet zijn drie zoons de overstap maken naar NEC

door Jari Perridon 6

Bron Voetbal International

Oud-Ajacied Enoh ziet zijn drie zoons de overstap maken naar NEC

door Jari Perridon 6

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

De drie zoons van Eyong Enoh maken de overstap naar de jeugdopleiding van NEC. Dit nieuws maakt de nummer zes van het afgelopen Eredivisie-seizoen op donderdag bekend. De gebroeders Enoh zullen vanaf het seizoen 2024/25 te bewonderen zijn in de jeugdopleiding van de Nijmegenaren.

De zeventienjarige Bashan Enoh maakt de overstap van Ajax naar NEC. In de zomer van 2023 werd hij onderdeel van de Ajax O17. Nu maakt hij net als zijn twee andere broers de stap naar de Nijmegenaren. David Enoh komt over van Fortuna Wormerveer. Hij had de keuze tussen Almere City en NEC, maar koos voor de club van oud-Ajacied Lasse Schöne. Verdediger Joseph Enoh komt over van Telstar.

Eyong Enoh stond tussen 2008 en 2014 onder contract in Amsterdam. De middenvelder kwam maar liefst 149 keer in actie voor Ajax. Daarin wist hij vier keer te scoren en was hij goed voor acht assists. De Kameroener was een van de spelers die de overstap wist te maken van Ajax Cape Town naar het echte Ajax. De middenvelder werd later door de Amsterdammers verhuurd aan Fulham en Antalyaspor. Enoh was nog een tweede periode actief in de Eredivisie. De middenvelder kwam nog uit voor Willem II. Hij kwam slechts vijf keer in actie voor de Tilburgers.

Vink ontdekte Bashan 

De oud-Ajacied ging in 2023 in gesprek met Ajax Showtime over zijn zoon Bashan. 'Hij is geboren om te voetballen. Hij heeft ook veel interesse in het spel', vertelde hij destijds over zijn zoon. De jongeling begon met voetballen bij SV Diemen waarna hij werd ontdekt door een bekende naam. 'Marciano Vink trainde destijds een groep jonge kinderen bij SV Diemen en Bashan viel hem op. Ze speelden tegen een aantal goede teams, waaronder Ajax, en toen werd hij gescout. Marciano (Vink, red.) heeft daar als coach echt een grote rol in gespeeld. Hij hielp de kinderen om het spel te begrijpen. Uiteindelijk werd Bashan na een stage geselecteerd. Ik dacht er destijds niet heel veel over, voor mij was het gewoon belangrijk dat hij plezier had.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.