Oranje Vrouwen verliezen kansloos van Duitsland en lopen Olympisch ticket mis

door Jip Jesse 26

Bron AS

Oranje Vrouwen verliezen kansloos van Duitsland en lopen Olympisch ticket mis

door Jip Jesse 26

Bron AS

De Oranje Vrouwen hebben woensdagavond het Nations League duel met 0-2 verloren van Duitsland. In een volgepakt Abe Lenstra Stadion wist de ploeg van Andries Jonker, met Ajacied Sherida Spitse in de basis, niet te overtuigen. Oranje loopt met dit verlies deelname aan de Olympische Spelen in Parijs mis.

Gedurende de eerste helft van het duel was het overwicht voor de Duitsers. Het eerste echt grote gevaar kwam dan ook van Duitse voet. Nadat Oranje de bal niet weg wist te krijgen wist Jules Brand, aanvalster aan Duitse zijde, de bal op de paal te krijgen. De ploeg van Andries Jonker wist in de eerste helft verder niet tot grote kansen te komen. Hoewel Oranje duidelijk moeite had met de scherpe counters van de oosterburen, gingen de ploegen met de brilstand de rust in.

De Duitse ploeg bleef ook na rust de bovenliggende partij, en kreeg kort na rust een grote mogelijkheid om de score te openen. Keepster Daphne van Domselaar bleef wist de Duitse poging echter op fraaie wijze te keren. Na een klein uur spelen wist Oranje tot een kansje te komen, maar de poging van Lineth Beerensteyn schortte precisie. In minuut 66 opende de Duitsers de score. Klara Bühl wist na een doorgekopte bal de goed spelende Van Domselaar van dichtbij te verschalken. Ook na de tegengoal was het de Duitse ploeg die de overhand had. Het duurde dan ook niet lang voor de score verdubbeld werd. Lea Schüller kopte fraai raak en deed met haar goal recht aan de krachtsverhouding op het veld. Tot een slotoffensief wist Oranje niet te komen. Met dit resultaat eindigen de Leeuwinnen op de vierde plaats in de Nations League, en lopen zodoende Olympische deelname mis.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.