Oranje in Nations League gekoppeld aan Hongarije, Duitsland en Bosnië & Herzegovina

door Jon van Dam 18

Bron uefa

Oranje in Nations League gekoppeld aan Hongarije, Duitsland en Bosnië & Herzegovina

door Jon van Dam 18

Bron uefa

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal is tijdens de loting voor de Nations League gekoppeld aan Hongarije, Duitsland en Bosnië & Herzegovina. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman ontloopt daarmee enkele toplanden. Bekijk de volledige loting hier!

Oranje werd voor deze loting ingedeeld in pot 1, omdat het tijdens de afgelopen editie van de Nations League de 'Final Four' haalde. Naast Oranje werden ook Italië, Kroatië en Spanje in pot 1 gezet. Uit pot 2 kwam Hongarije als eerste tegenstander van Nederland uit de koker. Daarna werd groep A3 gecomplementeerd door Duitsland (pot 3) en Bosnië & Herzegovina (pot 4).

Opzet Nations League is iets gewijzigd

Het format van de Nations League zal tijdens de komende editie ietwat gewijzigd zijn. Ten opzichte van de afgelopen jaren is er een kwartfinale aan het toernooi toegevoegd. Hierdoor zullen de beste twee teams van elke groep doorstromen richting deze kwartfinales. De ploegen die als laatste eindigen degraderen naar de B-league van de Nations League, terwijl de nummers drie nu promotie-/degradatiewedstrijden moeten spelen tegen de nummers twee uit de B-league.

Na het EK in Duitsland zullen kort daarna de eerste groepswedstrijden in de Nations League worden afgewerkt. De eerste duels staat tussen 5 en 7 september op het programma. De eerste fase zal zo'n twee maanden in beslag nemen. In maart 2025 staan de kwartfinales en promotie/degradatieduels op de planning, terwijl de 'Final Four' tussen 4 en 8 juni wordt gespeeld. In deze eindronde nemen de vier overgebleven teams het tegen elkaar op.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.