Koeman reageert op loting tegen Frankrijk: 'Nu al zo vaak tegen hen gespeeld'

door Brent Tomassen 17

Bron NOS

Koeman reageert op loting tegen Frankrijk: 'Nu al zo vaak tegen hen gespeeld'

door Brent Tomassen 17

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman baalt ervan dat het Nederlands elftal opnieuw tegen Frankrijk geloot heeft, nu voor de groepsfase van het EK 2024. Desondanks hoopt de bondscoach dat zijn ploeg in Duitsland gesteund zal worden door een grote groep Oranjesupporters.

'Misschien moet je er niet aan denken, want als je erover nadenkt, gebeurt het waarschijnlijk ook', reageert Koeman bij de NOS op de loting en de uitkomst dat Nederland opnieuw tegenover Frankrijk staat. 'Natuurlijk zijn de landen in Pot 1 allemaal sterk, maar de laatste jaren hebben we nu al zo vaak tegen hen gespeeld. We kunnen er niks aan veranderen.'

De oefenmeester vindt dat de loting niet tegenvalt voor zijn ploeg. 'Ik denk dat we niet ongunstig geloot hebben. Van Oostenrijk weten we niet veel, maar daar hebben we genoeg tijd voor (om de tegenstander te analyseren, red.). In maart weten we het derde land. Dat kan Polen, Wales of Finland zijn. Ik denk dat je één van die drie landen moet verwachten.' Koeman lijkt hiermee voorzichtig een EK-ticket voor Estland uit te sluiten.

Nederland speelt in noordoosten van Duitsland: 'Dat hadden we liever anders gezien'

Op het EK zullen de beste nummer twee en de vier beste nummers drie doorgaan naar de knock-outfase. 'Dat zou wel moeten lukken', zegt Koeman, die wel baalt dat Nederland in Hamburg, Leipzig en Berlijn speelt en dus niet in een speelstad vlakbij de Nederlandse grens. 'Dat hadden we liever anders gezien, maar je weet dat je in een poule terecht kan komen waarbij je verder weg in Duitsland kan gaan spelen. Maar ik denk dat het goed is dat het EK in Duitsland is, omdat er dan veel fans heen gaan.' Koeman laat tot slot weten dat het nog niet bekend is waar het Nederlands elftal zal verblijven tijdens het EK.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.