Onana maakt indruk bij Internazionale: 'De fans houden van hem'

door Cristian de Jong 33

Bron NOS

Onana maakt indruk bij Internazionale: 'De fans houden van hem'

door Cristian de Jong 33

Bron NOS

Laatst geüpdatet

André Onana maakt dit seizoen veel indruk bij zijn nieuwe ploeg, Internazionale. Na een moeilijke eerste fase in Italië, heeft Onana nu echt zijn draai weten te vinden. De oud-keeper van Ajax gaat donderdag beginnen aan het WK met Kameroen en lijkt dus in topvorm te zijn.

Filippo Conticello, Inter-watcher voor de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport, vertelt tegenover de NOS hoe geliefd Onana is onder de fans. 'Onana is dé verrassing van het seizoen, de fans houden van hem.' Conticello ziet ook waarom. 'Onana is heel actief en goed met de voeten. Hij is eigenlijk de eerste verdediger. De mensen hier waarderen deze nieuwe stijl. Ze wilden af van dat statische', vertelt hij.

Onana kreeg in het begin van het seizoen te maken met stevige concurrentie van Sloveen Samir Handanovic. Echter heeft Onana nu toch de definitieve voorkeur gekregen boven de Sloveen. Dat Onana in vorm is, is ook af te lezen aan de resultaten van Inter. 'Sinds hij in het elftal is gekomen, heeft Inter in de competitie alleen nog van Juventus verloren, maar zelfs in die wedstrijd keepte hij heel goed', vertelt Conticello.

Eto'o lovend over Onana

In Kameroen blijven de resultaten van Onana ook niet onopgemerkt. Voormalig topspits Samuel Eto'o is zeer onder de indruk van zijn landgenoot. 'Hij is een van de beste drie keepers ter wereld. Of eigenlijk, voor mij is hij de beste ter wereld.' Zo lijkt Onana af en toe op een elfde veldspeler. 'Het feit dat hij de bal zestig meter ver kan gooien en als een extra veldspeler fungeert, is bijzonder.' Eto'o trekt een vergelijking met Braziliaanse keeper Julio César. 'Wat betreft de impact die hij heeft, hoewel ze van een andere generatie zijn.'

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.