Oekraïense competitie definitief stilgelegd; Geen kampioen uitgeroepen

door BrentTomassen 7

Bron NU.nl

Oekraïense competitie definitief stilgelegd; Geen kampioen uitgeroepen

door BrentTomassen 7

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

De voetbalseizoen in Oekraïne wordt definitief niet meer hervat, zo meldt onder andere NU.nl Dat hebben de clubs uit de hoogste divisie in het Oost-Europese land besloten tijdens een vergadering dinsdag. In Oekraïne woedt nog altijd een oorlog tegen Rusland.

In februari van dit jaar werd besloten de competitie stil te leggen. Shakhtar Donetsk stond op dat moment bovenaan met twee punten voorsprong op nummer twee Dynamo Kyiv. De bond heeft besloten dat er geen kampioen wordt uitgeroepen.

Voor de verdeling van de tickets voor Europees voetbal is besloten dat de huidige stand wordt aangehouden. Zo hebben Shakhtar en Dynamo Kyiv het recht om aankomende zomer in te stromen in de voorronde van de Champions League.

Tussentijdse transfers

In een eerder stadium maakte de FIFA het mogelijk voor spelers uit de Russische en Oekraïense competitie om, ondanks hun contract, transfervrij te vertrekken. Onder meer Feyenoord en FC Utrecht profiteerden hiervan met het binnenhalen van respectievelijk Valentin Cojocaru van SC Dnipro-1 en Pontus Almqvist van FK Rostov.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties