NL League definitief van de baan: 'Topclubs zouden te veel zeggenschap weggeven'

door Timo Suur 21

Bron De Telegraaf

NL League definitief van de baan: 'Topclubs zouden te veel zeggenschap weggeven'

door Timo Suur 21

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Er gaat in Nederland definitief geen NL League komen, zo schrijft De Telegraaf dinsdagochtend. Dit komt een dag na een vergadering tussen de Eredivisie CV en de achttien Eredivisie-clubs naar buiten. Een belangrijke reden voor het niet doorgaan van de NL League is dat Ajax, Feyenoord en PSV vonden dat ze 'te veel zeggenschap zouden weggeven in de NL League'.

In juni 2021 werd het plan voor een NL League geïntroduceerd. Dit plan hield in dat er een samensmelting moest komen tussen de Eredivisie (ECV), Eerste Divisie (CED), Eredivisie Vrouwen en E Divisies moest komen. Echter is dit plan twee jaar later nog altijd niet geslaagd en dus is er een alternatief bedacht. De Telegraaf meldt dat de Divisies hebben besloten om intensiever te gaan samenwerken.

Ajax, Feyenoord en PSV zijn van mening dat ze te veel controle zouden verliezen in de NL League. Dit was een belangrijke reden voor het annuleren van de samensmelting volgens de ochtendkrant. AZ was een voorstander, maar de club uit Alkmaar denkt dat Jan Albers, RvC-voorzitter van de KNVB, de oprichting van de NL League bewust stop heeft gezet in verband met zijn verleden bij PSV. Laatstgenoemde club is namelijk een tegenstander van het idee en AZ denkt dat hij bewust tegen het plan heeft gestemd.

'Ajax zou baat hebben bij de NL League'

Manfred Laros, directeur van Sparta Rotterdam, is van mening dat Ajax baat zou hebben bij de NL League, zo liet de bestuurder blijken in februari. 'De NL League zorgt ervoor dat Ajax meer tegenstand krijgt in aanloop naar Europese wedstrijden', stelde Laros destijds. 'Ajax speelt het grootste deel van zijn wedstrijden in de Eredivisie. Daar zullen de spelers ontwikkeld moeten worden. Daar worden ze klaargestoomd voor de Europese krachtmetingen. Ajax heeft een belang bij interessante wedstrijden met enige tegenstand.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.