'Niet Van Gaal, maar Nagelsmann wordt nieuwe bondscoach Duitsland'

door Bart Veenstra 64

Bron BILD

'Niet Van Gaal, maar Nagelsmann wordt nieuwe bondscoach Duitsland'

door Bart Veenstra 64

Bron BILD

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal wordt niet de nieuwe bondscoach van het Duitse nationale elftal. De Duitse krant BILD meldt dinsdagmiddag dat de Duitse voetbalbond kiest voor Julian Nagelsmann als nieuwe bondscoach van Die Mannschaft.

Naar verluidt tekent de 36-jarige oud-trainer van Bayern München een contract tot en met het EK van 2024, dat overigens in Duitsland wordt gehouden. Nagelsmann werd in de afgelopen dagen al veelvuldig genoemd als de topkandidaat na het ontslag van Hansi Flick.

Van Gaal werd ook genoemd, maar wist dat hij niet de eerste optie was bij de Duitse voetbalbond. De oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en het Nederlands elftal zou hebben opengestaan voor een avontuur bij het Duitse elftal, maar weet nu dat men kiest voor Nagelsmann.

Gaat Van Gaal nog nieuw avontuur aan?

Of Van Gaal nog een avontuur aangaat in de toekomst zal moeten blijken. De ervaren trainer heeft al vaker aangegeven open te staan voor nog een functie bij een land als bondscoach. Richting het EK van 2024 is het op dit moment de vraag of er nog (top)landen zijn die een nieuwe bondscoach moeten aanstellen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.