'Neres laat Shakhtar en Oekraïne definitief achter zich en vertrekt naar Benfica'

door BadembaBarrie 148

Bron Fabrizo Romano

'Neres laat Shakhtar en Oekraïne definitief achter zich en vertrekt naar Benfica'

door BadembaBarrie 148

Bron Fabrizo Romano

Laatst geüpdatet

David Neres is definitief verlost van de beangstigende situatie waarin hij afgelopen februari bij Shakhtar Donetsk belandde. De oud-Ajacied laat de Oekraïense club definitief achter zich en vertrekt naar SL Benfica, zo meldt Fabrizio Romano donderdag op Twitter.

In Lissabon tekent Neres naar verluidt een contract tot de zomer van 2027. De aanvaller dient nog wel de medische keuring te doorlopen. Romano vermeldt niet hoeveel geld er met de transfer van de Braziliaan gemoeid is. Noch is duidelijk of en zo ja hoeveel Ajax overhoudt aan de overstap.

De Amsterdammers verkochten Neres in januari van dit jaar voor twaalf miljoen euro plus eventuele bonussen aan Shakhtar. De club gaf openbaarheid over de te ontvangen transfersom, maar zei destijds niets over een eventueel doorverkooppercentage, iets waar in de dagen en weken voorafgaand aan de transfer wel over werd geschreven in diverse media.

Spelers bij Russische en Oekraïense clubs

Mocht Ajax wel een doorverkooppercentage hebben bedongen, is het nog steeds niet zeker dat de club geld ontvangt voor zijn oud-publiekslieveling. Vanwege de Russische invasie van Oekraïne konden spelers voor clubs uit beide landen afgelopen periode (tijdelijk) op zoek naar een nieuwe club zonder dat die club een transfersom hoefde te betalen. Onduidelijk is of deze transfer nog onder die regeling valt of, als onderdeel van de zomerwindow, mogelijk onderhevig is aan een nieuwe beoordeling van de FIFA en UEFA.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties