Neres mag tijdelijk naar andere club door regeling FIFA

door Gino Haverkamp 83

Bron FIFA

Neres mag tijdelijk naar andere club door regeling FIFA

door Gino Haverkamp 83

Bron FIFA

Laatst geüpdatet

Spelers die bij clubs uit Oekraïne en Rusland spelen, kunnen onder hun contract uitkomen. Dat meldt de FIFA. Dit betreft vooral buitenlandse spelers in Oekraïnse en Russische dienst.

De wereldvoetbalbond heeft twee maatregelen aangekondigd naar aanleiding van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Contracten van buitenlandse spelers in Oekraïne worden automatisch ongeldig verklaard tot en met het einde van het seizoen. Daardoor kunnen spelers tot het einde van het seizoen voor een andere club uitkomen.

Voor niet-Russische voetballers en coaches in Rusland geldt eenzelfde soort regelen, behalve dat de contracten niet automatisch opgeschorst worden. De voetballers en coaches in kwestie hebben tot 10 maart de gelegenheid hun contract eenzijdig op te zeggen.

Regeling komt goed uit voor Neres, Promes en Cassierra

Drie oud-Ajacieden zijn actief in Rusland en Oekraïne. Zo spelen Quincy Promes en Mateo Cassierra voor respectievelijk Spartak Moskou en PFK Sochi. Afgelopen winter verkocht Ajax David Neres nog aan het Oekraïnse Shakhtar Donetsk. De Braziliaan wist het land vorige week te onvluchten, na herhaaldelijke oproepen aan de Braziliaanse regering.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties