Nederland loot Kroatië in halve finale UEFA Nations League

door Cristian de Jong 12

Bron UEFA

Nederland loot Kroatië in halve finale UEFA Nations League

door Cristian de Jong 12

Bron UEFA

Laatst geüpdatet

Nederland heeft Kroatië geloot in de halve finale van de UEFA Nations League. Oranje zal het op 14 juni in De Kuip opnemen tegen de Kroaten, die op het WK nog in de halve finale stonden. De andere halve finale zal gaan tussen Spanje en Italië en wordt op een dag later gespeeld in De Grolsch Veste. De finale en de troostfinale staan op 18 juni op het programma.

Oranje plaatste zich vorig jaar voor de finaleronde van de Nations League. Nederland was in de groepsfase te sterk voor België, Polen en Wales. Het Nederlands elftal stond al eerder in de finaleronde van het toernooi. In 2019 was Portugal uiteindelijk te sterk, nadat Nederland een ronde eerder af wist te rekenen met Engeland.

In 2021 won Frankrijk de finaleronde van de Nations League. De Fransen waren destijds in de finale te sterk voor Spanje. De verliezend WK-finalist heeft zich dit keer echter niet geplaatst en zullen het toernooi dus niet twee keer op rij kunnen winnen. De Spanjaarden eindigden in 2021 als tweede en zullen erop gebrand zijn ditmaal wel de Nations League op hun naam te schrijven. Dan zal het eerst af moeten rekenen met Italië. De Italianen waren afwezig op het afgelopen WK en zullen zich daarom ook graag willen revancheren.

Tegenstander Kroatië op het WK

Kroatië zal zijn debuut maken in de finaleronde van de Nations League. De Kroaten maakten veel indruk op het WK in Qatar. Uiteindelijk was Argentinië in de halve finale te sterk. Wel won men de troostfinale van Marokko. Nederland zal dus goed voor de dag moeten komen wil het zich plaatsten voor de finale van het toernooi.

Weet Davy Klaassen tegen FC Volendam voor het tweede duel op rij te scoren? Zet in en verdien 3,40 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.