'Van Gaal voert geen gesprekken over functie als bondscoach België'

door Brent Tomassen 12

Bron Voetbal International

'Van Gaal voert geen gesprekken over functie als bondscoach België'

door Brent Tomassen 12

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal voert geen gesprekken voor een mogelijke functie als bondscoach van België, zo meldt Voetbal International zondagmiddag. 'De taskforce die zich bezighoudt met de opvolging van Roberto Martínez geeft aan dat er geen gesprekken worden gevoerd met Van Gaal', zo schrijft het blad.

Martínez gaf na de teleurstellende uitschakeling van België op het WK aan te stoppen als bondscoach en tot op heden is er nog geen opvolger van de Spanjaard gevonden. Van Gaal werd door verschillende media wel gelinkt aan de Rode Duivels, maar lijkt dus niet de voornaamste kandidaat.

'"Er zijn contacten gelegd en de gesprekken lopen", vertelde Sven Jacques, naast verantwoordelijke bij de Belgische nationale ploeg ook directeur bij Antwerp FC, eerder tegenover het medium Eleven', geciteerd door Voetbal International. 'Op de vraag of die gesprekken ook met Van Gaal worden gevoerd, antwoordde het lid van de taskforce ontkennend. "We hopen snel met twee namen (voor de bondscoach en de technisch directeur, red.) te komen, maar de kwaliteit is belangrijk, niet dat het snel gebeurt."'

Van Gaal wist op het WK in Qatar tot de kwartfinale te komen met het Nederlands elftal, waarin het werd uitgeschakeld door Argentinië na strafschoppen. Eerder was de Amsterdammer al trainer bij onder andere Ajax, FC Barcelona en Bayern München.

Weet Ajax weer eens een zege te boeken door Feyenoord te verslaan in De Kuip? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.