Blind had contact met Van Gaal: 'Nadat ik had getekend kreeg ik een berichtje'

door Jesse ter Haar 34

Bron Voetbal International

Blind had contact met Van Gaal: 'Nadat ik had getekend kreeg ik een berichtje'

door Jesse ter Haar 34

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Daley Blind is nog altijd dolblij met het feit dat hij speler van Bayern München is, zo heeft hij dinsdag laten blijken. De oud-Ajacied kwam aan het woord over de totstandkoming van zijn transfer én vertelt over contact dat hij met Louis van Gaal had na de bekendmaking van de transfer.

Allereerst komt Blind te spreken over zijn keuze om bij Bayern München aan de slag te gaan. Niet lang voordat hij die keuze maakte, liet hij zijn contract bij Ajax ontbinden. 'Mijn keuze voor een topclub als Bayern behoeft geen uitleg', citeert Voetbal International de international. 'Dit is het topniveau, alleen al als je kijkt naar hoeveel prijzen ze hebben gewonnen in de laatste jaren. Om deel uit te maken van zo'n grote club is iets waar ik heel trots op ben.'

Bij Bayern München volgt Blind tal van Nederlanders. Niet alleen speelt hij nu samen met Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt, maar ook Van Gaal kent er een rijk verleden. Blind kent veel waardering voor de oefenmeester en steekt dat niet onder stoelen of banken. 'Hij heeft een grote impact gehad op mijn carrière. Hij heeft mij laten debuteren voor Oranje, ik debuteerde onder hem op het WK. Daarna bracht hij me naar Manchester United. Ik ben dankbaar voor wat hij gedaan heeft voor mij.'

Contact met Van Gaal

Tijdens het einde van vorig jaar kwam Blind nog met Van Gaal uit op het WK in Qatar. De inmiddels oud-bondscoach stelde de linkspoot steevast op als wingback en het eindtoernooi was niet de laatste keer dat de twee contact hadden. Van Gaal blijkt de verrichtingen van zijn voormalig pupillen nog goed te volgen. 'Nadat ik had getekend kreeg ik een berichtje van hem, hij wenste me al het beste toe', vertelt Blind.

Bestel diverse items in de Ajaxshop nu met 40% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.