Nederland stijgt twee plekken op FIFA-ranglijst, Marokko wint elf posities na uitstekend WK

door Cristian de Jong 20

Bron AS

Nederland stijgt twee plekken op FIFA-ranglijst, Marokko wint elf posities na uitstekend WK

door Cristian de Jong 20

Bron AS

Laatst geüpdatet

Nederland is donderdag verder gestegen op de FIFA-ranglijst. Oranje haalde op het afgelopen WK in Qatar de kwartfinales en mede hierdoor bevindt het Nederlands elftal zich nu op een keurige zesde positie.

Nederland stijgt twee posities ten opzichte van de vorige publicatie van de FIFA-ranglijst. Oranje is flink omhoog geklommen uit het dal waar het zich in 2017 bevond. Toen stond Nederland op een dramatische 36e positie. Ook Argentinië is gestegen op de ranglijst. De winnaars van het WK in Qatar staan nu op een tweede positie.

De grootste stijgers op de ranglijst zijn Marokko en Kroatië. Beide landen behaalden de halve finale van het wereldkampioenschap en zodoende klimmen zij hoog op de ranglijst. Marokko stijgt elf posities, terwijl Kroatië vijf plekken opschuift.

Ook zijn er landen die gedaald zijn op de FIFA-ranglijst. Zo daalt België liefst twee plekken na een dramatisch WK. De Rode Duivels kwamen in Qatar niet verder dan de groepsfase, een teleurstellende prestatie. Ook Italië verliest een aantal posities. De Italianen plaatsten zich niet voor het WK en zakken zodoende van de zesde naar de achtste positie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.