Mazraoui twijfelgeval voor troostfinale tegen Kroatië: 'Ga geen risico nemen'

door Cristian de Jong 26

Bron AS

Mazraoui twijfelgeval voor troostfinale tegen Kroatië: 'Ga geen risico nemen'

door Cristian de Jong 26

Bron AS

Laatst geüpdatet

Walid Regragui weet nog niet of hij in de troostfinale tegen Kroatië kan beschikken over Noussair Mazraoui. De oud-Ajacied stond in de basis in de verloren halve finale tegen Frankrijk, maar keerde na rust niet meer terug. Momenteel is het nog onduidelijk of de rechtsback beschikbaar zal zijn tegen de Kroaten.

Regragui weet dat zijn selectie niet meer fris is. 'Steeds moesten we diepgaan. Dat zie je nu ook bij mijn spelers. Een aantal van hen kon de halve finale tegen Frankrijk nog maar op zestig procent spelen', vertelt de bondscoach van Marokko op de persconferentie richting het duel met Kroatië. Ook bij Mazraoui en Nayef Aguerd lijkt de frisheid te ontbreken. 'Zij zijn ook geblesseerd. Iedereen wil graag om de derde plaats spelen. Maar ik ga geen risico met spelers nemen. Het moet wel verantwoord zijn', aldus Regragui.

Marokko beschikt over vier spelers die in Nederland hun opleiding doorstonden, waaronder oud-Ajacieden Hakim Ziyech en Mazraoui. Regragui vertelt dat hij duidelijk ziet dat zij van de Nederlandse voetbalschool afkomstig zijn. 'Ze zijn daar opgeleid en dat zie je ook. Het zijn creatieve spelers die op een bepaalde manier denken.'

Regragui niet onder de indruk van Oranje op het WK

Voor Nederland was de kwartfinale tegen Argentinië het eindstation op het WK. Regragui zag een ander Oranje dan dat hij gewend was. 'Nederland zelf voetbalde anders op dit WK', doelt hij op de defensieve speelwijze van Louis van Gaal. 'Zij speelden niet het voetbal waar ik in de jaren tachtig en negentig zo van hield.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.