'Nederland heeft zeven procent kans op WK-winst, Brazilië aangemerkt als favoriet'

door Cristian de Jong 14

Bron Gracenote

'Nederland heeft zeven procent kans op WK-winst, Brazilië aangemerkt als favoriet'

door Cristian de Jong 14

Bron Gracenote

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal zou volgens sportbureau Gracenote zomaar wereldkampioen kunnen worden. Zo heeft Nederland volgens het sportbureau zeven procent kans om er met de toernooiwinst vandoor te gaan. Hiermee is Nederland één van de grote kanshebbers.

Kijkend naar de zeven procent hebben alleen Brazilië (twintig procent) en Argentinië (zestien procent) een hoger percentage. De favorietenrollen voor de twee landen komen niet uit het niets. Zo verloor Brazilië van zijn laatste vijftig wedstrijden maar drie keer. Ook Argentinië is in bloedvorm. Het Zuid-Amerikaanse land is al sinds juli 2019 ongeslagen.

Net als Nederland zou ook Spanje zeven procent kans hebben op de WK-winst. Nederland en Spanje worden op deze lijst gevolgd door België (zes procent), Frankrijk (vijf procent) en Portugal (vijf procent). Daarnaast zijn er ook een aantal landen die volgens Gracenote nul procent kans maken op de eindoverwinning. Costa Rica, Tunesië, Australië, Senegal, Saoedi-Arabië, Ghana en Kameroen zouden geen schijn van kans maken op WK-winst.

Nederland op het WK

Nederland is momenteel al in Qatar ter voorbereiding op het aanstaande wereldkampioenschap. Maandag 21 november zal Oranje het WK beginnen tegen Senegal. Naast Senegal zit het Nederlands elftal ook met gastland Qatar en Ecuador in de poule.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.