Mous (28) besluit te stoppen en focust zich nu op carrière buiten het voetbal

door Bart Veenstra 20

Bron LinkedIn

Mous (28) besluit te stoppen en focust zich nu op carrière buiten het voetbal

door Bart Veenstra 20

Bron LinkedIn

Laatst geüpdatet

Xavier Mous (28) heeft besloten per direct te stoppen met profvoetbal. Dat laat de voormalig doelman van onder meer Ajax weten via zijn eigen pagina op LinkedIn. Mous zat na zijn vertrek bij sc Heerenveen in de afgelopen zomer zonder club en heeft nu besloten om definitief geen comeback meer te maken in de voetballerij.

Mous begon zijn loopbaan in de jeugd van Ajax. Hij speelde enkele wedstrijden voor Jong Ajax, maar een doorbraak in de hoofdmacht zat er niet in. Na zijn periode bij Ajax speelde Mous nog voor TOP Oss, SC Cambuur, PEC Zwolle en sc Heerenveen. In het seizoen 2018/19 werd hij nog genomineerd voor de prijs van beste keeper van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Mous won die prijs niet, al werd hij wel uitgeroepen tot beste doelman van de vierde periode.

In totaal keepte Mous bijna tweehonderd wedstrijden in het betaalde voetbal. Op zijn LinkedIn-pagina schrijft hij het volgende: 'Transfernieuws. Na een fantastische voetbalperiode is voor mij het juiste moment aangebroken om de focus te verleggen naar nieuwe uitdagingen. Op tienjarige leeftijd beginnen in de jeugdopleiding van Ajax was het startschot van achttien jaar intensief investeren in een professionele voetbalcarrière en dat heeft mogen leiden tot bijna 200 wedstrijden in het betaalde voetbal voor Jong Ajax, TOP Oss, SC Cambuur, PEC Zwolle en sc Heerenveen.'

Mous kiest voor carrière buiten het voetbal

Mous kiest nu voor een carrière buiten het voetbal, iets waar hij al langer mee bezig is. 'De laatste vijf jaar heb ik, na mijn studie, mijn fulltime voetbalcarrière gecombineerd met parttime werken als fiscalist bij Deloitte op de (internationale) Business Tax praktijk. Ik heb onwijs veel zin om mij hier volledig op te gaan focussen en daarnaast te genieten van meer tijd met mijn gezin', besluit de voormalig keeper van Ajax.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.