Mirani verruilt FC Volendam voor Heracles Almelo: Oud-Ajacied tekent tot medio 2027

door Jon van Dam 4

Bron Heracles.nl

Mirani verruilt FC Volendam voor Heracles Almelo: Oud-Ajacied tekent tot medio 2027

door Jon van Dam 4

Bron Heracles.nl

Oud-Ajacied Damon Mirani heeft in Heracles Almelo een nieuwe club gevonden, zo valt er te lezen op de officiële kanalen. De 28-jarige verdediger degradeerde afgelopen seizoen met FC Volendam uit de Eredivisie, maar blijft nu alsnog op het hoogste niveau actief. Mirani, die transfervrij wordt overgenomen, ligt tot de zomer van 2027 vast in Almelo.

Mirani is erg te spreken over zijn transfer naar de nummer veertien van het afgelopen Eredivisie-seizoen. 'Het kan heel snel gaan. Gisteren ben ik voor het eerst op gesprek geweest met Nico-Jan (Hoogma, red.), Rob (Toussaint, red.), Erwin (van de Looi, red.) en Hendrie (Krüzen, red.). Ik heb een heel goed gevoel gekregen en binnen 24 uur was het beklonken. Het verhaal van de club vind ik een sterk verhaal en daar sluit ik graag bij aan.'

Technisch directeur van Heracles Almelo, Nico-Jan Hoogma, is in zijn nopjes met de verdedigende versterking. 'Damon is een kopsterke centrale verdediger die zich bewezen heeft in de Eredivisie. Hij is bovendien een leider, pakt zijn verantwoordelijkheid en is daarmee een welkome versterking.'

Mirani begon zijn voetbalcarrière bij VV Monnickendam, alvorens hij door FC Volendam werd opgepikt. In 2012 kwam de mandekker in de jeugdopleiding van Ajax terecht, waar hij uiteindelijk meerdere jeugdelftallen doorliep. Na 24 duels voor Jong Ajax koos Mirani voor een stap naar Almere City.

De verdediger zou vijf seizoenen in Flevoland voetballen, voordat FC Volendam hem in 2021 overnam. In zijn eerste seizoen wist hij gelijk te promoveren naar de Eredivisie met de club uit het vissersdorp. In totaal kwam Mirani tot 311 wedstrijden in het betaald voetbal, waarvan er 65 op het hoogste niveau waren.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Heracles Almelo presenteert nog meer defensieve versterkingen

Naast Mirani contracteerde Heracles Almelo woensdag nog twee andere spelers. Zo nam het de Slowaak Ivan Mesik en Italiaan Lorenzo Milani over van Serie C-club Delfino Pescara 1936. Beide verdedigers hebben tot medio 2028 getekend bij Heracles Almelo.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.