Matusiwa schittert in Reims en droomt hardop: 'Zou Oranje geweldig vinden'

door BadembaBarrie 17

Bron Voetbal International

Matusiwa schittert in Reims en droomt hardop: 'Zou Oranje geweldig vinden'

door BadembaBarrie 17

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Azor Matusiwa is in anderhalf jaar tijd uitgegroeid tot een dragende speler bij Stade Reims. De controlerende middenvelder zit op zijn plek in de Franse Ligue 1, maar droomt intussen wel hardop van wat er mogelijk nog gaat komen. Daarbij ziet hij in het Nederlands elftal de ultieme beloning,

'Als het mij lukt om mijn constante niveau vast te houden, dan kan dat de basis worden voor een transfer', zegt Matusiwa tegen Voetbal International over het doorgaans hoge niveau dat hij in dienst van Stade Reims aantikt. Daarbij heeft de oud-Ajacied één duidelijke voorkeur. 'Mijn droomcompetitie is de Premier League, van kleins af aan. Zelf denk ik dat ik er met mijn spel ook wel zou passen', aldus de verdedigende middenvelder.

Matusiwa heeft met Reims ook een afspraak die de mogelijkheden op een transfer openhoudt. 'Mijn contract loopt nog drie jaar door, maar met Reims heb ik bij mijn kosmt afgesproken dat we na twee jaar samen zouden kijken of we een mooie transfer kunnen realiseren', vertelt hij. Voor nu houdt hij de focus echter op zijn eigen spel. 'Ik moet gewoon mijn ding blijven doen en zal niets forceren, maar het plan is duidelijk.

Dromen van Oranje

Naast de Premier League heeft Matusiwa nog een duidelijk doel voor ogen. Daarbij ziet hij ook al voor zich welke rol hij eventueel zou kunnen vervullen. 'Qua type kom ik wel redelijk overeen met Marten de Roon, alleen heeft hij ervaring in de Champions League en ik nog niet', spreekt Matusiwa vol zelfvertrouwen. 'Wie weet verandert dat als ik een transfer maak, dan zal er waarshcijnlijk ook meer naar me gekeken worden. Ik zou het geweldig vinden om in Oranje te spelen', besluit hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.