'Matusiwa kan rekenen op belangstelling van meerdere Premier League-clubs'

door Jesse ter Haar 40

Bron Voetbal International

'Matusiwa kan rekenen op belangstelling van meerdere Premier League-clubs'

door Jesse ter Haar 40

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Azor Matusiwa staat in de belangstelling van meerdere clubs uit de Engelse Premier League, zo schrijft Voetbal International. De oud-Ajacied maakt indruk bij Stade Reims en kan tijdens de komende zomer mogelijk een volgende stap maken.

De inmiddels 23-jarige verdedigende middenvelder vertrok in de zomer van 2021 naar het buitenland. Hij verliet FC Groningen voor het Stade Reims en was daar vanaf de eerste competitiewedstrijd van het seizoen al basisspeler. Inmiddels staat de teller op 24 wedstrijden - verdeeld over alle competities - voor de club.

Niet alleen staat hij vaak aan de aftrap, ook zijn prestaties zijn overtuigend te noemen. Matusiwa staat op en toont in een competitie met veel fysiek sterke spelers zijn kwaliteiten als balafpakker. Hij staat zelfs op plek drie als het gaat om spelers in de Ligue 1 met de meeste onderscheppingen.

Doordat de middenvelder zich weet te onderscheiden, blijft zijn verblijf in Reims wellicht beperkt tot één seizoen. Meerdere clubs uit de Premier League zouden immers al belangstelling hebben getoond. Welke clubs dat zijn, is nog niet bekend. Wel heeft hij nog een contract tot medio 2026 in Frankrijk en dus zal er een behoorlijke transfersom op tafel moeten komen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.