Magallán blij met transfer naar Elche: 'Wil graag mijn steentje bijdragen'

door Cristian de Jong 29

Bron AS

Magallán blij met transfer naar Elche: 'Wil graag mijn steentje bijdragen'

door Cristian de Jong 29

Bron AS

Laatst geüpdatet

Lisandro Magallán is blij met zijn overstap naar Elche CF. Bij de hekkensluiter van La Liga heeft de Argentijnse verdediger een contract tot het einde van het seizoen getekend. Bij Ajax kwam Magallán er niet aan te pas en zodoende kozen beide kampen ervoor om het lopende contract te ontbinden.

'Ik wil graag mijn steentje bijdragen', vertelt Magallán in een interview met het Spaanse AS. 'Ik kom vooral voor de overtuiging om de situatie om te keren.' Elche staat momenteel met slechts vier punten uit zestien wedstrijden stijf onderaan. Het gat naar de nummer negentien van de competitie is daarnaast tien punten. Degradatie lijkt dus met de speelronde dichterbij te komen voor Elche.

Magallán heeft het direct naar zijn zin in Spanje, vertelt hij. 'Iedereen heeft me heel goed opgevangen. Zowel mijn collega's als de technische staf. Ik heb ook een goede en positieve mentaliteit gezien in het team, vooral in de manier waarop ze werken. Ik ben hier gekomen met veel enthousiasme. Dat is de boodschap die ik wil overbrengen.' Ondanks zijn geringe aantal speelminuten deed de Argentijn zijn uiterste best om fit te blijven in Amsterdam. 'Ik probeerde doordeweeks altijd moeite te doen om bij te blijven. De trainingen bij Ajax zijn intensief en van hoge kwaliteit.'

De overstap naar Elche komt voor Magallán als geroepen. De centrale verdediger kwam bij Ajax op een zijspoor terecht en kon nauwelijks rekenen op speelminuten. 'De beslissing om hier te komen is samen met mijn zaakwaarnemer genomen. We denken dat het persoonlijk de beste beslissing uit mijn carrière is om deze uitdaging aan te gaan', aldus Magallán.

Debuut voor Elche

Aankomende maandag speelt Elche een uitwedstrijd tegen Cadiz CF. Of Magallán dan zijn debuut voor de Spanjaarden mag gaan maken, is nog even de vraag. 'Ik ga er altijd vanuit dat ik speel, maar uiteindelijk beslist de coach. Wie speelt maakt niet uit, maar degene die speelt moet alles geven voor het team, dat is wat nodig is.'

Denk jij dat Ajax met 0-3 weet te winnen op bezoek bij FC Den Bosch? Zet in en verdien 6,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.