Kuipers na gelijkspel tegen Ajax: 'We worden een soort angstgegner'

door NielsOpdam 11

Bron ESPN

Kuipers na gelijkspel tegen Ajax: 'We worden een soort angstgegner'

door NielsOpdam 11

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Bas Kuipers ziet dat Go Ahead Eagles een angstgegner wordt voor Ajax. Dat vertelt de aanvoerder van de club uit Deventer in gesprek met ESPN. Zaterdagavond stuntte Go Ahead Eagles door met 1-1 gelijk te spelen in Amsterdam.

Kuipers vertelt dat hij na 25 minuten begon te geloven in een stunt. 'Als het dan nog 0-0 staat, dan weet je dat je in ieder geval de eerste storm hebt overleefd. Dan krijg je wel kleine flashbacks naar vorig jaar.' Tijdens het vorige seizoen speelden Ajax en Go Ahead Eagles namelijk met 0-0 gelijk in de Johan Cruijff ArenA.

In de tweede helft wilde Go Ahead wel iets meer druk gaan geven, vertelt de aanvoerder. 'Ook al weten we dat dat natuurlijk wel gevaarlijk is. Als Ajax er dan onderuit speelt, dan wordt het natuurlijk wel lastig. Maar dat ging wel vrij goed. Op een gegeven moment keek ik op de klok, toen dacht ik: 65e minuut, het moet best nog wel kunnen.'

'Het was best wel redelijk tegenhouden'

'Je weet dat ze hartstikke goed kunnen voetballen en ze hebben een goede individuele actie', vervolgt Kuipers over de kwaliteiten van Ajax. 'Maar het was op zich best wel redelijk tegenhouden... We worden nu een soort angstgegner.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.