Hake over afgekeurde goal: 'Schouders Adekanye zijn sterker dan die van Bassey'

door NielsOpdam 25

Bron ESPN

Bron ESPN

René Hake vindt dat Go Ahead Eagles een doelpunt is ontnomen tijdens het uitduel met Ajax. Dat vertelt de oefenmeester na afloop van de wedstrijd in gesprek met ESPN. Zaterdagavond speelde de club uit Deventer met 1-1 gelijk in Amsterdam.

'We moesten volgens mij vrij lang catenaccio spelen', begint Hake zijn verhaal. 'Ajax is natuurlijk de bovenliggende partij en dat betekent dat je de ruimtes klein en dicht moet houden. Dat hebben we een heel groot gedeelte van de wedstrijd goed kunnen doen.'

Naarmate de tweede helft vorderde en Ajax de 2-0 niet wist te maken, groeide het vertrouwen bij Hake. 'Dan weet je dat er nog één of twee momenten zullen komen om een kans te krijgen. Ik heb het niet teruggezien, maar ik heb mij laten influisteren dat de schouders van Bobby Adekanye sterker zijn dan die van Bassey.'

'Dit moet je gewoon door laten gaan'

Zo'n tien minuten na rust, toen de Amsterdammers met 1-0 voor stonden, schoot Bobby Adekanye de bal achter Remko Pasveer. Het doelpunt werd echter geannuleerd, omdat de aanvaller een overtreding maakte op Calvin Bassey. 'Dit moet je gewoon door laten gaan. Of ons een doelpunt is ontnomen? Ja', reageert Hake duidelijk.