Kuipers maakt overstap van Go Ahead Eagles naar FC Twente

door Jesse ter Haar 21

Bron ESPN

Kuipers maakt overstap van Go Ahead Eagles naar FC Twente

door Jesse ter Haar 21

Bron ESPN

Bas Kuipers maakt de overstap van Go Ahead Eagles naar FC Twente, zo bevestigt Paul Bosvelt - technisch directeur van de club uit Deventer - in gesprek met ESPN. De oud-Ajacied kan voor vier jaar tekenen in Enschede.

De naderende overstap van Kuipers naar FC Twente komt niet geheel uit het niets. Hij is al langere tijd in beeld als de vervanger van de vertrekkende linksback Gijs Smal. Laatstgenoemde linkspoot - die dit seizoen indruk maakte als speler van FC Twente - gaat zijn geluk beproeven bij Feyenoord.

Tegelijkertijd liep het contract van Kuipers nog maar één jaar door én maakte ook hij dit seizoen indruk. De optelsom maakte het logisch dat de overstap van Kuipers naar FC Twente doorgang zou vinden. De voormalig aanvoerder van Jong Ajax gaat, als zijn transfer naar de nummer drie van de Eredivisie daadwerkelijk afgerond gaat worden, in de voorronde van de Champions League spelen.

Zondag verscheen Bosvelt voor de camera en werd hij gevraagd naar de situatie van de linkerverdediger. Hij windt er geen doekjes meer om en brengt het nieuws zelfs hoogstpersoonlijk naar buiten. 'Ja, er zijn al de nodige berichten in de pers geweest. We hebben geprobeerd het over de play-offs heen te tillen, maar Twente was denk ik te enthousiast', reageert de oud-international van Oranje.

FC Utrecht - Go Ahead Eagles

Zondag komt Kuipers met Go Ahead Eagles voor de allerlaatste keer in actie. Niet alleen voor de speler zelf is het de laatste keer, ook is het de laatste wedstrijd van het seizoen voor de club uit Deventer en haar tegenstander FC Utrecht. Het betreft de finale van de play-offs, waarin plaatsing voor Europees voetbal op het spel staat. De winnaar stroomt in tijdens de voorrondes van de Conference League.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.